Monday, October 06, 2008

Idrottshistoria

Gårdagen var en stor idrottsdag, det hela började med en innebandymatch. Vi i CSKA hade aldrig tidigare vunnit två matcher i rad, som bäst hade vi två matcher i rad utan att förlora. Vi hade faktiskt bara två vinster i seriespel på två år. I år vann vi vår första match och hade alltså chans att slå klubbrekord. Vi mötte ett lag som var obesegrade hittills under säsongen, de hade visserligen bara spelat en match, men ändå. Vi gjorde en storartad insats och efter tre perioders kamp stod det klart att vi vunnit matchen med 7-4 och därmed hade vi skaffat oss vår första segersvit, efter tre säsonger i seriens bottenträsk. Om två veckor är det dags för den tredje omgången, fortsätter vi på det här sättet är inte en tredje raka vinst omöjlig.
Den andra stora händelsen inträffade i England, där Liverpool vände ett nästintill omöjligt underläge mot nyrika Manchester City. Det stod 2-0 till City i halvtid och vi skapade inte speciellt mycket, men i andra halvlek fick vi fart på spelet. Torres satte två mål innan Kuyt avgjorde på övertid. Det låg en hel del kraft bakom det segerskrik som kom ur mig när holländaren satte det viktiga målet. Nu är vi i delad serieledning och det känns otroligt bra.

Dagens låt: Babyshambles - A rebour