Tuesday, July 08, 2008

Tvärgatan makeover

Igår kom de två första borderna upp i min lägenhet, makeovern har alltså startat på allvar. Det är sovrummet som är först ut, det verkade vara det rum hade minst antal knepiga områden för tapetsering. När vi arbetade igår hade vi med oss Malins far som tapetseringsundervisare, eftersom vi båda är rookies på det här området så var det väldigt bra med hjälp.
Vi började med att snickra ihop ett tapetseringsbord, eftersom det snickrades kanske ni förstår att jag mest höll i plankor, snickra är inte min grej. Under tiden passade Malin på att slipa bort det sista spacklet från väggen, sedan var det bara att sätta igång. Det krävdes en hel del mätning och sånt innan vi kunde trycka fast den första bordern på väggen, men när den väl kommit upp blev jag än mer övertygad om att det här kommer att bli ett lyft för lägenheten. Tidigare har jag haft en gulaktig tapet där inne, nu blir det annat. Vi kom ihåg att ta kort igår, så det kommer nog upp en dag för dag-bildserie när vi väl är färdiga där hemma, men det kommer nog att dröja. Vi ska inte bara tapetsera om, det ska ändras på lite andra saker också, bl.a måste jag få till en bra lösning på hur mina cd-skivor ska placeras i lägenheten. Den samlingen utökades förresten när vi var i Paris. Vi hittade en mycket bra skivaffär efter en av gatorna och där gjorde jag några fynd, det fanns nämligen ett flertal skivor med Eels där. Jag har nyligen upptäckt denna sköna grupp, det var Malin som lade in dem i min mobil och där har de gått varma länge nu. Skivan Shootenanny med låtar som Agony, Dirty girl och Good old days är riktigt bra, den fick sällskap i min shoppingkasse med Beautiful freak, också det en väldigt bra skiva, Lucky day in hell är en av höjdarna.
På tal om skivfynd, jag hittade en vinyl med Peter Sarstedt på loppis, för 20 kronor, i förrgår. Den här underhållande låten från Darjeeling Limited fanns med. När jag sökte upp låten på youtube hittade jag en något obehaglig cover av denna klassiker, Right Said Fred har spelat in sin version av Sarstedts verk. För oss som minns I´m to sexy känns det lite fel.

Dagens låt: The Jam - Happy together
I don't hear a symphony
all I hear is the beating of wings
what I'm trying to say is you're my only

0 Comments:

Post a Comment

<< Home