Wednesday, May 21, 2008

Indy tillbaka

Det är verkligen inne med återvinning av gamla hjältar nuförtiden, först kom Rocky, sedan Rambo och nu är det Indiana Jones tur att komma upp på biograferna igen. De flesta från min generation har sett de gamla filmerna ett flertal gånger och det är nog inte många av oss som ogillar äventyren som Harrison Fords karaktär bjöd på. För mig personligen är det en av filmerna som finns kvar starkare i minnet än de andra och det är De fördömdas tempel. Den hade vi nämligen inspelade på video hemma och det medförde att det blev den film som sågs överlägset flest gånger. Men det tog lång tid innan jag såg hela filmen, anledningen till det var en scen som jag tyckte var mycket obehaglig när jag var liten. Jag vågade titta när de åt ögonsoppa och aphjärna, men när Indy kom till templet och man fick se den hemska medicinmannen plocka ut hjärtan på fångar var jag oftast tvungen att blunda eller titta bort. Därför satt jag också som på nålar när denne otäcka person hängde i repbron bredvid Indy och försökte göra samma sak på honom också, det var lika skönt att se honom misslyckas och ramla ner till krokodilerna varje gång.
Förutom den hemska scenen var filmerna om Indiana Jones perfekta för ett barn i min ålder, de var spännande och innehöll en hjälte som använde sig av samma vapen, piska, som hjälten i mitt favorittv-spel, Castlevania.
Jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig av den nya filmen, men jag tror att den kan vara helt okej. Indiana Jones kräver inga enorma specialeffekter eller flashiga biljakter, så bara man skippat den biten och lagt ner kraft på att få till en vettig handling så borde man klara sig bra. Harrison Ford kommer säkert klara av att sköta rollen på ett respektabelt sätt, med hatten och skinnjackan blir han Indiana Jones hur gammal han än må vara. Med tanke på den skit som spottas ut på bio numera när det gäller äventyr och action så är jag glad för de yngre generationernas skull att Indiana Jones är tillbaka, även om det inte är lika bra som förr så är det alltid bättre med orginal en med billiga kopior. Jag tror faktiskt jag ska ta och se den här filmen ganska snart också, den kommer säkert att vara underhållande.

Dagens låt: Last Shadow Puppets - Wondrous place
I found a place
Full of charms
A magic world
In my baby's arms

0 Comments:

Post a Comment

<< Home