Wednesday, January 23, 2008

Ledger

nyheten om Heath Ledgers bortgång nådde mig i morse och det var verkligen tråkigt att höra. Mina första intryck av denne skådespelare var inte så bra, jag tyckte inte om Patrioten och var inte heller speciellt imponerad av En riddares historia, men hans biroll i Monster´s ball visade att det fanns talang hos honom. Denna talang utnyttjade han fullt ut i Brokeback mountain, som var en bättre film än jag först trodde. När det stod klart att Ledger skulle spela Jokern i den kommande Batman-filmen kändes det helt rätt och efter att ha sett trailern så inser man att det är en klockren casting som teamet kring filmen gjort. Nu kommer nog skriverierna inte handla så mycket om Ledgers insats när filmen har premiär, det kommer antagligen i stället att skrivas om att det här var en av hans sista roller osv. 28 år blev Heath Ledger, tragiskt.
Idag har jag varit i Bollnäs och jobbat med likvärdig bedömning, det gick över förväntan. På vägen till arbetet stötte jag också på en gammal elev, eller stötte på är kanske att ta i, eleven i fråga ropade till mig från ett fönster till skolan bredvid. Det är alltid väldigt roligt att återse sina gamla elever och det här var inget undantag.
Nu sitter jag hemma i Gävle och ska strax sätta igång med matlagningen, det är roligt att vara tillbaka här mer permanent och det är roligt att laga mat igen. Det enda problemet är att jag inte riktigt minns vad jag brukade laga för mat när jag bodde här i lägenheten varje kväll, det krävs en funderare innan jag är på det klara med vad som ska tillagas och vad som behövs, men det är roligt. Dessutom börjar mina arbetskamrater bli lite imponerade över att jag faktiskt har med mig matlåda innehållande mat som jag lagat själv och inte mat som min mamma gjort.

Dagens låt: Jens Lekman - Another sweet summers night on Hammer Hill
oh, but it's hard to stay mad when there's so much beauty

0 Comments:

Post a Comment

<< Home