Tuesday, January 22, 2008

Tågunderhållning

Jag börjar vänja mig vid tågresandet nu, det är oväntat enkelt att komma upp på morgonen och den timme jag måste vänta innan tåget går hem går ganska fort. Väl på tåget finns det inte mycket annat att göra än att jobba och läsa, de senaste dagarna har jag inte behövt jobba så mycket, så det har mest blivit läsning. På vägen till jobbet läser jag alltid min morgontidning, till skillnad från tidigare läser jag noggrannt igenom mer än bara sporten och det är nog rätt nyttigt. Hemvägen är inte lika spännande, då brukar jag nämligen köpa mig en expressen för att ha nåt att fördriva tiden med innan jag är hemma. Sportbilagan i tidningen är helt okej, men resten är långt ifrån spännande och jag börjar bli rätt less på att läsa om Tito Beltrams rättegång varenda dag. Tur i alla fall att jag har en välfungerande iPod som kan förgylla resan med bra musik, det börjar dock bli dags att byta ut några låtar i spellistan. Jag måste åtminstone se till att få in Anthony & the Johnsons, Band of horses och Twilight Sad där bland all Bright Eyes, Weeping Willows, Social Distortion och Arcade Fire. En annan sak som är lite underhållande på tåget nu är att man tydligen håller på att inskola nya biljettkontrollanter, det ser ganska komiskt. Det går nämligen till så att den som ska skolas in går först med vagnen, bakom den nya går en gammal, rutinerad biljettkontrollant och kollar så att allt går rätt till. När jag åker är det nästan bara resenärer som har kort och då behöver det enda som behöver göras då är att den blivande tågarbetaren tar emot kortet, soppar ner det i maskinen och sedan lämnar tillbaka det. Personen som går bakom och övervakar måste känna sig ganska överflödig och det ser lite komiskt ut när den kommer och går bakom som om de lekte Följa John.
Jag och Malin hann ta oss igenom fjärde avsnittet av andra säsongen på Carnivale igår, slutat närmar sig och det kommer nog inte dröja allt för länge innan vi sett hela den här underhållande serien. Det är lite förvånande att man hört så lite om Carnivale, den har väldigt högt medel på imdb och den är verkligen riktigt bra. Någon svensk kanal borde vara smart och köpa in den.
Gåradagen bjöd på en motgång också, Liverpool klantade nämligen till det hemma mot Aston Villa. 2-2 är långt ifrån godkänt och det kommer att krävas en rejäl bättring av spelet om vi ska få spela CL nästa säsong.
Har förresten äntligen Okkervil Rivers skiva, den är precis så bra som jag hoppades att den skulle vara.

Dagens låt: Okkervil River - A girl in port
and she's got a smile on her face

0 Comments:

Post a Comment

<< Home