Tuesday, January 15, 2008

Halka

Jag har börjat ta tåget till jobbet nu, en väldig vinst både socialt och ekonomiskt. Detta gör dessutom att jag får en promenad på morgonen både till tåget och till jobbet. Idag fick jag vissa problem med den andra delen av promenaden, nämligen den mellan tåget och jobbet. I byn där jag jobbar är man tydligen väldigt snåla med sandning, för hela vägen mellan avstigningen från tåget till inklivningen i skolan så fick jag halka runt på blankis. Jag brukar gå i converse under större delen av året, därför tycker jag att jag borde vara säker från halkande när jag använder mina enorma vinterkängor, det är väldigt bra fäste i dem. Idag hjälpte de dock föga, det gick verkligen inte undan när jag tog mig fram. Man fick gå med benen spända och göra allt för att hitta de få fläckar som inte var hala, det var en sann utmaning att ta sig fram utan att hamna på ändan. Jag kände mig ungefär som Sissoko på en fotbollsplan, dvs utan kontroll över benen.
Lyckligtvis klarade jag den biten utan att halka, men jag har fortfarande vägen tillbaka till stationen innan jag är säker.
Såg det sjunde avsnittet av Carnivale igår, det blir bara bättre och bättre och nu längtar jag efter avsnitt åtta. En annan glädjande nyhet är att säsong två kommer att ligga på min dörrmatta inom kort, men jag funderar på att lägga dit en kudde och göra landningen en aning mjukare. Mitt brevinkast sitter nämligen obefogat högt uppe och om dvd:n inte är bra förpackad kan den få lida av att ramla nästan en och en halv meter rakt ner i en dörrmatta. Jag vill inte riskera skador på de kommande veckornas underhållning. Att döma av dunsen som kommer varje morgon när tidningen levereras så bör man nog se till att inte låta ömtåliga saker ta samma färd som tidningen, det är inte bara en gång som jag vaknat av tidningsleveransen.
Jag har fortsatt att lyssna på Twilight Sad idag, det är verkligen ett intressant band. Den här låten är otroligt bra, ser verkligen fram emot att få höra mer av detta band. Att upptäcka ny musik är bland det bästa som finns och det har jag nu fått göra än en gång.

Dagens låt: Bonnie Prince Billy - A king at night
this is how i start another day in my kingdom

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Betyder detta att ditt nya artistnamn är Bambi?

Atonement är säkert en film du skulle gilla att se. Känner igen berättarstilen lite grann från Ian McEwans bok Amsterdam som vi läst i bokcirkeln. Lite överraskningar i storyn samt att man får se saker och skeenden ur olika personers synvinklar.

6:17 AM  

Post a Comment

<< Home