Saturday, January 05, 2008

Filmer i tv

Skitfilmerna duggar tätt i tv under dagarna, idag kan man t.ex hinna med att se Eddi Murphy två gånger om, först i Den Galne Professorn 2 och sedan i Dagispapporna. Det är knepigt att man visar så pass mycket skräp som man gör nu under ledigheten, Malin nämnde att den bästa filmen som visades i tv på julafton hade en trea i betyg, resten var ännu sämre, den standarden har hållit i sig. Några undantag finns givetvis, bland annat har Gudfadern, Mississipi Brinner och Fargo visats, men lite känns det som om jul och nyår är skräpfilmernas tid. TV3 har idag i alla fall tagit sitt förnuft till fånga och visar en riktig klassiker som lördagsmatiné, filmen jag menar är den underbara fantasyberättelsen Willow. Jag har sett filmen massvis av gånger, men de flesta gångerna var när jag var liten. Willow är en perfekt matinéfilm, mycket underhållande och samtidigt väldigt spännande. Det var några år sedan jag såg den nu, men vad jag minns så håller de effekter som är fortfarande bra klass.
På tal om effekter, igår såg jag och Malin Terminator och det är tyvärr en film som tappat med åren. Effekterna i filmen känns nu inte speciellt moderna och scenen där Arnold står och pillar i sitt öga för att laga en skada var inte alls lika cool som när man såg filmen i ungdomen. Nu gör inte det här så mycket, man har fortfarande en stenhård Arnold i huvudrollen och det räcker för att filmen ska vara bra. Terminator 2 brukar jag se åtminstone en gång om året och den håller fortfarande en hög nivå, både effektmässigt och filmen i övrigt, den första filmen har dock inte riktigt åldrats med samma värdighet. Även om ettan må ha tappat lite så är den fortfarande många klasser bättre än den usla, tredje film som kom för några år sedan. Att som gammal Terminatorfantast se den på bio var en jobbig händelse och jag ångrar verkligen att jag utsatte mig för det.
Nu är lovet snart slut och det börjar bli dags att återgå till jobbet igen. Jag har i alla fall haft ett mycket bra lov och det kommer kännas lite konstigt att börja jobba igen, men mina fina elever kommer nog se till att jag kommer upp på spåret från början.
En sak som föll bort i ett gammalt inlägg här var mitt nyårsposerande, inte varje dag man får gå runt i kläder för sisådär 6000 kronor.

Dagens låt: Saybia - Gypsy
I was a gypsy
Travelling light and feeling lonely all the times
'Till I met you
Felt our desire set my world on fire

0 Comments:

Post a Comment

<< Home