Saturday, December 29, 2007

Juiceproblem

Jag skrev i somras om mitt problem med att hitta den perfekta juicen, då lyckades jg hitta en som var riktigt god, men riktigt perfekt var den inte. Mitt sökande har alltså fortsatt. Förra veckan hittade jag en juice som lät som den ultimata, det var brämhults färskpressade klementinjuice. Brämhults gör väldigt gid juice och klementiner är väldigt gott, alltså kunde inte smaken på den här drycken vara något annat än angenäm. Jag betalade den enorma summan som juicen kostade, skruvade av korken, tog en klunk, sedan blev jag nästan tvungen att spotta ut allt igen. Det smakade inte alls gott, det hade en lätt lukt av spya och smakade därefter. Man hade alltså lyckats med konststycket att kombinera två goda saker och få summan till något hemskt och min besvikelse var mycket stor.
Igår gjorde jag dock ett riktigt fynd, jag köpte Kiviks färskpressade apelsinjuice och det kan nog kanske vara den ultimata juicen. Den smakade färskt, utan att det var massvis med fruktkött i den. Det var en dyr juice, men den var värd varje krona, inte alls som den hemska klementinjuicen.
Jag såg en otrevlig nyhet idag, videohallen där jag bor har tydligen gått i konkurs och ska inom kort stänga ner. Nu kommer jag att ha ganska långt till närmaste videohall och det är inte bra. Det kom överraskande att det här uthyrningsstället inte gick så bra, man hade nämligen expanderat ganska nyligen. Tidigare var man bara videohall, de senaste månaderna har man dessutom kallat sig för café och där givit besökarna möjlighet att köpa kaffe och inplastat fikabröd. Den satsningen slog tydligen inte väl ut, för nu är alltså tiden ute för mina uthyrare och vi här uppe på Brynäs får börja vänja oss vid tanken att det krävs en långpromenad för att hyra film.

Dagens låt: Arcade Fire - My body is a cage
I'm standing on the stage
Of fear and self-doubt.
It's a hollow play,
But they'll clap anyway

0 Comments:

Post a Comment

<< Home