Sunday, December 23, 2007

Veckans lista v.51

1. Magnus Betnér - Inget är heligt visades på femman i veckan och det påminde mig om hur otroligt skicklig Betnér är. Kolla in det här klippet så får ni se varför jag är så positiv till denna komiker, även här finns bevis på Betnérs storhet. Betnér kommer tillbaka till Gävle i början av nästa år, men då kommer han bara att vara en del av Big Comedy-turnén som reser runt i Sverige. Jag ser i alla fall fram emot släppet av hela Betnérs show på dvd, då slipper man både reklam och bortklippta skämt.

2. Fernando Torres - Återigen räddade Torres vinsten åt oss, han var inblandad i alla fyra målen i gårdagens match mot Portsmouth, två gjorde han själv. Det står mer och mer klart att Torres var en kanonvärvning, han är en av de absolut bästa anfallarna i världen och den lilla tvekan jag kände kring värvningen av honom har helt försvunnit. Torres har fixat många poäng åt oss den här säsongen och det kommer säkert att bli fler.

3. Al Pacino - I fredags såg jag Scarface, det var långt ifrån första gången jag såg den, men den är alltid lika bra. Al Pacino är helt suverän i huvudrollen, något han alltid är när han är inblandad i filmer. Pacino är en av mina absoluta favoriter och filmer som Gudfadern, En kvinnas doft, Carlito´s way och Donnie Brasco kan man inte annat än gilla. Tyvärr gör Pacino inte så många filmer längre och de han gör håller inte samma klass som för om åren, men det hans gamla verk håller världsklass.

4. Kevin Amuneke - Peking har gjort säsongens stora värvning nu, Kevin Amuneke kommer tillbaka till svensk fotboll efter några år i andra ligor. Jag har inte sett denna spelare speciellt många gånger, men jag har hört mycket gott om honom och han verkar dessutom ha en bra relation till Jingblad. Om Amuneke är så bra som många säger kommer han att bli en rejäl förstärkning och jag hoppas verkligen att Peking åtminstone kan hålla sig som ett mittenlag under comebacksäsongen, sedan ska det satsas mot högre placeringar. Allsvenskan är en så pass dålig liga att det inte ska behöva vara så svårt för en klubb av Norrköpings storlek att etablera sig snabbt.

5. Martin Apelqvist - Jag såg inte matchen mot Broberg i fredags, men att döma av det jag läst och det som pappa rapporterat så gjorde Apelqvist en storartad insats och gjorde tre mål. Bollnäs har saknat en riktig målskytt i några år nu och det vore oerhört roligt om Apelqvist kan ta den rollen i laget, han verkar onekligen ha kapacitet att klara av det. Säsongen har börjat bra för giffarna, hoppas att det håller i sig, då kanske man får se slutspelsbandy i år också.

Dagens låt: Ryan Adams - Firecracker
Kiss me slow and softly make me dream of you
Well, everybody wants to forever
I just wanna burn up hard and bright
I just wanna be your firecracker

0 Comments:

Post a Comment

<< Home