Wednesday, December 19, 2007

Battling och bowling

Det här var en dag i kampens tecken, både för mig och för mina elever. De första som fick utkämpa en kamp var mina nior, de hade nämligen redovisning på en uppgift om första världskriget som jag snickrat ihop. Redovisningen gick till som en traditionsenlig battling, varje grupp hade fått ett varsitt land som de skulle representera och därefter skulle de skriva verser om de andra länderna. Det blev riktigt bra, många finurliga rim och träffsäkra rappningar. Vinnande land blev Tyskland, men alla länderna stod för strålande insatser.
Dagens andra kamp var mellan alla arbetsplatsens arbetare i bowlinghallen. Det är en plats där jag spenderade många onsdagar under min högstadietid, jag, Den Gamle Franken och David brukade ha bowling på elevens val och då fick vi åka upp till Bollnäs och spela en timme. Vi hade väldigt roligt, men speciellt duktiga hann vi aldrig bli. För mig brukar det bli antingen eller när jag spelar bowling, eftersom mitt mål när jag kastar iväg klotet är att det ska smälla så hårt som möjligt mot käglorna kan det ibland bli så att det hamnar en aning snett. Jag har insett att bowling är det närmaste kampsport jag kommer att komma, man dunkar iväg något så hårt man bara kan och hoppas på att göra så stor skada som möjligt, dessutom finns den stora fördelen att man inte löper så stor risk att själv skadas. Idag lyckades jag ganska bra med mina kast och det var riktigt roligt att spela. Jag kommer säkert att ha träningsvärk i morgon, men det börjar jag bli van vid nu.
Igår såg jag förresten musikbyråns lista över årets 30 bästa skivor, det var en hel del okänt med på listan, men fyra av mina inköp under året fanns med i alla fall. De var Jamie T, Interpol, Säkert! och Jens Lekman.

Dagens låt: Jens Lekman - And I Remember Every Kiss (Like My First Kiss)
And I will never kiss anyone
who doesn´t burn me like the sun

0 Comments:

Post a Comment

<< Home