Sunday, November 04, 2007

Veckans lista v.44

1. Anders Wendin - Behöver ingen större motivering, spelningen i torsdags var suverän.

2. Dolph Lundgren - I helgen fyllde denna svenska actionlegend 50 år och det måste givetvis uppmärksammas. När jag var yngre brukade jag och David se till att inte missa någon av de filmer som kom ut med Dolph, det var på den tiden han gjorde filmer som Dark Angel, Red Scorpion, Showdown in little Tokyo och Universal soldier.
På senare år har jag inte sett någon ny film med Dolph och jag tror inte att jag missat något. Precis som de andra actionhjältarna från hans generation så börjar åldern ta ut sin rätt och det gör att actionscenerna inte är lika spektakulära som de var en gång i tiden, men de gamla filmerna håller fortfarande.

3. Dusty Springfield - Härom veckan fastnade jag för hennes musik när jag satt och slölyssnade vid youtube samtidigt som jag rättade prov, efter det såg jag till att beställa hem ett par av hennes skivor, det ångrar jag inte. Speciellt den andra skivan jag köpte, Blue for you, är mycket bra. Några av låtarna har jag hört med Walker Brothers också, så jag visste att de skulle vara bra, men de andra låtarna håller också hög klass. Att upptäcka ny musik är alltid roligt.

4. Emil Svanängen - En annan artist som jag upptäckt den senaste tiden är Loney, Dear, mannen bakom den musiken heter Emil Svanängen. Loney, Dear är väldigt lugn musik, med bra texter och skön känsla, helt enkelt väldigt bra. Jag upptäckte bandet av en slump när jag satt vid datorn och kollade på några Moneybrother-klipp på youtube och redan första låten fick mig att fastna. Efter att ha hört några fler låtar såg jag till att beställa de två skivor som bandet gjort och de ligger nu och väntar på mig hemma hos mina förldrar, det ska bli oerhört intressant att höra dem.

5. Harry Kewell - Som Liverpool-fan finns det inte mycket att glädja sig åt just nu, även om vi inte förlorat i serien ännu så ser spelet otroligt knackigt ut och vi har alldeles för svårt att få in bollen. Dessutom är många av våra spelare på skadelistan och det är klart att det märks när spelare som Agger, Alonso, Torres och Pennant inte finns med på planen. En spelare som inte är skadad länge och som gjorde ett piggt inhopp igår är Harry Kewell. Man har börjat vänja sig vid att Kewell är skadad mer än han spelar, men varje gång han blir frisk hoppas man givetvis på att det ska vara sista gången han har ett långt skadeavbrott. Kewell har en riktigt hög kapacitet, men alla skador har gjort att hans karriär stannat av helt och nu känns det verkligen som sista chansen för honom att visa att han var värd de där pengarna vi betalade för honom.

Dagens låt: Moneybrother - Klaraberg till dig
och jag vet att det är fel men jag ska vänta på dej,
till stjärnorna slocknar och helvetet fryser
jag ska vänta på dig

0 Comments:

Post a Comment

<< Home