Friday, November 02, 2007

En timme

En timme, så lång tid in i Hard corps tog det innan Van Damme delade ut sin första riktiga spark. Förr i tiden, på den tiden då Van Damme slogs mycket och pratade så pass lite att man inte behövde ge honom ett franskt namn i filmen för att förklara hans uttal, brukade det ta max fem minuter innan de första skurkarna var nedslagna. Det är tydligt att Van Damme är på väg bort ifrån sina slagsmål och numera använder sig av vapen i filmerna för att kunna komma med i actionfilmer. En scen när man tydligt märkte att Van Damme inte längre slåss på samma sätt var när han skulle göra upp med sin arbetsgivare. Förr i tiden brukade man alltid visa fighterna från avstånd så att man tydligt kunde se alla sparkar och slag och hur pass svåra de var att utföra. Nu filmade man en av slagskämparna åt gången, så att man antingen bara såg deras slag eller att de blev träffade.
Handlingen i filmen var inte speciellt nyskapande, det var lite som att se en hiphopversion av Bodyguard och det är verkligen inget gott betyg. Van Damme har dessutom fått för sig att han ska börja visa känslor i sina filmer nuförtiden, förut visade han känslor genom att bli arg, skrika och sparka lite hårdare än tidigare, nu ska han försöka sig på svordomar och känslosamma blickar. Det går väl kanske inte så bra.
Hard corps var en dålig film och det var tydligt att översättarna tyckte samma sak, den som översatte den här filmen måste nämligen ha varit en praktikant eller något åt det hållet, massvis av konstiga och obegripliga översättningar.
Det är bara att hoppas att det dröjer lång tid innan nästa Van Damme-rulle kommer ut till försäljning.

Dagens låt: Paus - En lögn
Om du kommer hit
Slår sönder mitt hus av glas
Nära kom närmre stå still
Om vi kommer dit
Förhoppningar andetag
Men nära räcker inte till

0 Comments:

Post a Comment

<< Home