Sunday, October 28, 2007

Veckans lista v.43

1. Anders Wendin - På torsdag kommer Moneybrother till Gävle, det kommer att bli suveränt. Jag har lyssnat väldigt mycket på hans skiva den senaste tiden, den här veckan har jag lyssnat på en skiva jag fick av en gammal elev i bilen, men annars är det Moneybrother som varit det givna valet de senaste veckorna. It might as well be now är en av de bästa låtar som gjorts i år och Mount pleasure är en av de bästa skivor som gjorts i år, det mesta tyder alltså på att spelningen på torsdag kommer att bli en av de bästa jag sett i år.

2. Scott Walker - Ett band som jag lyssnat på i många år är Walker Brothers och den senaste veckan har jag plockat fram skivan Portrait igen, det var dne första skiva jag köpte med dem och den är fortfarande lika bra som första gången jag hörde den. Precis som med många andra band upptäckte jag Walker Brothers genom Weeping Willows. WW spelade Another tear falls live när jag såg dem i Edsbyn och sedan den dagen har det varit en av mina favoritlåtar. Ibland behöver man lite Walker Brothers.

3. Leif Boork - I veckan fick Boork sparken från Brynäs, situationen i truppen var tydligen ohållbar och ska man tro skvallerpressen var det många spelare som inte riktigt höll med om Boorks spelidé. Personligen tycker jag att det var tråkigt att Boork fick gå, jag är oftast emot att sparka tränare och det här är ett av de fallen där jag tycker att man gör det lite enkelt för sig. Även om spelarna nu inte var överens med Boork så tycker jag att det är deras ansvar att göra sitt allra bästa under matcherna, det har man inte gjort i de matcher jag sett hittills under säsongen. Nu har Brynäs börjat vinna igen, utan Boork, så kanske var det bra för laget med en ny röst i omklädningsrummet, men jag är inte helt säker på att det på sikt var ett bra beslut. Boork har i alla fall gjort det väldigt bra under sin tid som tränare i Brynäs, han såg till att vi äntligen fick njuta av lite slutspelshockey här i Gävle igen och det ska han ha tack för.

4. Björn Gustavsson - Jag ser inte på Parlamentet speciellt ofta nuförtiden, men förra helgen tittade jag, eftersom Magnus Betnér skulle vara med. Det var första gången som jag såg Björn Gustavsson och han var riktigt rolig. Efter att ha tittat igenom några klipp med honom på youtube har jag märkt att han är en skicklig komiker. Hans insats i Tips från coachen förra helgen var kanon och att de klippte bort det här är oförklarligt.

5. Jakob Hellman - I fredags var jag hemma hos en kompis och spelade spel, då kom det plötsligt en låt från Jakob Hellmans underbara skiva "...och det stora havet" ur stereon. Mycket, mycket bra skiva, synd att Hellmans karriär blev så kort. Jag och syster såg honom live i Gävle för något år sedan och då såg han bara trött och omotiverad ut, men skivan håller fortfarande hög klass.

Dagens låt: Jakob Hellman - Du är allt jag vill ha
Ja, säj vad du tror att du tänker imorgon,
Men jag vet att du antingen går eller blir kvar
och som jag sa,
du är allt jag vill ha

0 Comments:

Post a Comment

<< Home