Thursday, November 01, 2007

Favorit i repris

Jag och Gorbatjov har sett Moneybrother tillsammans vid ett flertal tillfällen, bland annat på luciadagen förra året. Moneybrother gjorde då en makalös spelning på Spegeln här i stan, idag var det dags igen, Moneybrother på Spegeln.

Eftersom vi var på plats före insläpp gick vi in på puben bredvid för att slippa frysa. Gorbatjov sitter här och smuttar på en öl och förbereder sig för kvällens höjdare.

Jag visar stolt upp min biljett och drömmer mig tillbaka till grymma konserten vi fick uppleva i fjol.

Innan Moneybrother började spela värmde Florence Valentin upp publiken och jag måste säga att jag blev positivt överraskad av det här bandet. Jag hade inte hört speciellt mycket av dem innan det här, bara Pokerkväll i Vårby gård, så jag hade inga som helst förväntningar, men bandet var en trevlig bekantskap. I sina bästa stunder påminde de lite om Ebba Grön, det hade inte känts konstigt om de dragit igån Flyktsoda eller någon annan låt av den typen. De var givetvis inte lika bra som Ebba Grön, men till och från tyckte jag att man kunde höra likheter och det är inget dåligt betyg. Det är nog inte lätt att agera förband, men Florence Valentin gjorde det bra.

Sedan var det dags för Moneybrother och det var precis så bra som det brukar vara. Inledningen med Down at the R från nya skivan följdes upp med en suverän version av Från Klaraberg till dig och sedan hade han publiken med sig genom hela spelningen. Det är svårt att plocka ut höjdpunkter från en så här pass bra konsert, men en av dem var utan tvekan It might as well be now, när bandets gitarrist fick ta över Ane Bruns roll i duetten. Moneybrothers låtar är som gjorda för att spelas live och en låt som Blow him back into my arms är alltid underbar att höra, den kan man inte få nog av. Visst saknade jag en del låtar, t.ex Bara ett fån gör så mot sig själv och What´s the use in trying, men det får man alltid räkna med när man går på konsert. It´s been hurting all the way with you Joanna och Dom vet ingenting om oss var, som vanligt, högklassiga och man upphör aldrig att förvånas över hur pass mycket Reconsider me lyfter live. Moneybrother är klass.

Dagens låt: Moneybrother - What´s the use in trying?
I can`t make my dreams come true
What`s significant about them?
They all included you

0 Comments:

Post a Comment

<< Home