Thursday, October 25, 2007

Blåsningen

Idag genomförde jag och en elev en lyckad blåsning på de andra i klassen, åtminstone jag tyckte att den blev väldigt lyckad. Vi skulle ha prov och innan lektionen satte igång var vi några i klassrummet som pratade, av någon anledning kom vi in på att jag aldrig sagt "Håll käften" till klassen under de tre terminer som jag haft dem. Där växte vår blåsning fram. Ordet kupp har blivit utslitet av dagens skvallerpress, men det som vi slog till med idag borde nästan kunna kvalificera sig som en äkta sådan.
När lektionen drog igång var alla elever samlade i klassrummet och jag började gå igenom vad som skulle gälla under provet, alla satt tysta. Eleven som jag förberett kuppen med avbröt mig under genomgången, varvid jag med min allra suraste(eller i alla fall så sur som jag kan göra den när jag egentligen inte är sur) röst sade: Håll käften!
Det var mycket roligt att se minerna på de andra eleverna i klassrummet, de blev, milt uttryckt, förvånade. Tyvärr höll inte mina skådespelarkunskaper så länge, jag började ganska snart flina och de insåg de att det hela var ett välplanerat skämt. Det var hur som helst roligt så länge det varade.
Den här veckan har varit väldigt fullspäckad, efter att ha jobbat länge på måndag och tisdag så stannade jag igår kvar efter jobbet och åt med några kollegor. Vi åt på en italiensk restaurang i grannbyn och det var snudd på det godaste jag någonsin ätit. Nu vet jag att svalbon är mycket, mycket godare än det låter.

Dagens låt: Bright Eyes - An attempt to tip the scales
Did you expect it all to stop at the wave of your hand?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home