Sunday, October 21, 2007

Veckans lista v.42

1. Dirk Kuyt - Vi gjorde verkigen ingen större insats igår, men tack vare två straffmål av Kuyt så lyckades vi ändå ta hem tre otroligt viktiga poäng. Nu gjorde Kuyt mer än bara straffmål igår, han kämpade och slet och skapade en del halvchanser åt oss. Holländaren är en väldigt skicklig fotbollsspelare, han är både målskytt och framspelare och jobbar hela tiden för laget. Han och Torres borde kunna bli ett riktigt bra anfallspar med tiden, bara de får vara friska och starta tillsammans några matcher i rad. Kuyts mål i gårdagens match gör att vi är med i toppstriden och om han kan stå för ännu en bra insats när vi möter Arsenal nästa helg kanske vi kan ta ännu en vinst och på så sätt vara med på allvar.

2. Christian Kjellvander - Den första december är det dags för ännu en underbar kväll på Spegeln, då spelar nämligen Christian Kjellvander. Den nya singeln finns nu ute att se på youtube och det är ingen överdrift att påstå att det verkar väldigt lovande, hans två första skivor är båda hög kvalitet rakt igenom och antagligen kommer nästa skiva att vara precis lika bra också. Kjellvander på Spegeln, det kommer att bli något det.

3. Peter Svensson - "Men det spelar ingen roll
nu dör vi båda två
Vad spelar det för roll
Jag älskar dig ändå
Som om ingenting hänt här
som om ingenting känns när
allt som krävs av oss kväver oss
vad finns kvar av oss då?
Det kan inte vara sant
Vi blundar båda två
Bakom vindrutan i natt
Ett oslagbart rekord
Det kan inte vara sant
Vi lever än
men det tar oss ingenstans
så blunda igen
För det spelar ingen roll
Du är stum och jag är döv
vad spelar det för roll
Jag älskar allt du gör"
Ibland behöver man lite Paus. Det är massvis med skriverier om Kents nya skiva nu, men det är den här skivan som Berg gjorde tillsammans med Peter Svensson som är ett mästerverk, Kents skivor är inte ens nära.

4. James Warren - Warren var en viktig del av min senaste upptäckt i musikvärlden, nämligen det brittiska popbandet The Korgis. Jag upptäckte bandet via youtube, när jag satt och klickade runt lite grand. Jag hamnade vid låten Everybody´s gotta learn sometimes och sedan var jag fast. Min första skiva med bandet beställdes i veckan och kommer förhoppningsvis i början av nästa vecka, men det jag hört hittills är tydliga tecken på att jag kommer att uppskatta skivan också. Korgis spelar pop med dystra texter och band som gör det bra brukar lika bra till hos mig.

5. Paul Fusco - Alf är grym, så enkelt är det. Serien är väldigt underhållande och Alfs kommentarer är oslagbara, dessutom är han musikalisk också. Alf borde komma tillbaka till de ordinarie tv-sändningarna, för mycket roligare än så här blir det inte.

Dagens låt: Paus - Smeknamn
Jag vet att framtiden är vår
Men jag saknar dig ändå
Tror du helst vill vara här

0 Comments:

Post a Comment

<< Home