Sunday, September 16, 2007

Veckans lista v.37

1. Jens Lekman - Det var några år sedan jag upptäckte Rocky Dennis, det var låten Black Cab som gjorde att jag fick upp ögonen för honom. Det tog inte så lång tid innan artistnamnet övergavs och Rocky Dennis blev till Jens Lekman. Den första skivan han gjorde under sitt riktiga namn var riktigt bra och singeln fick en del speltid i tv, samma sommar såg jag honom live i Arvika och det var en bra spelning. Lekman har alltid varit bra och nu när den skivan varit på gång ett tag har jag varit väldigt nyfiken på att höra den, det första smakprovet hittade jag här och jag blev inte besviken. Nu har jag haft skivan i en knapp vecka och jag måste säga att den här skivan är enormt bra. Den är bättre än hans första skiva, grymma texter och ett riktigt skönt sound. I slutet av september kommer Lekman till Gävle, tack för det Spelplats Gävle.

2. Thomas Pareigis - Fatboy kommer till Gävle i oktober, återigen är det Spelplats Gävle som ligger bakom bokningen, de blir bara bättre och bättre. Jag köpte Fatboys skiva förra året utan att ha hört en låt med dem innan, i musikbeskrivningen nämnde man Roy Orbison, Chris Isaak och Smiths bland de artister som Fatboy påminde om, kunde inte gärna vara annat än bra då. När jag sedan tittade i skivhäftet såg jag att två från Weeping Willows varit med och hjälpt till vid inspelningen, det gjorde inte saken sämre. När jag sedan lyssnade på skivan insåg jag att jag gjort ett fynd, den var skitbra. Jag trodde inte att rockabilly var något för mig, men efter att ha hört Fatboy måste jag nog byta åsikt i den frågan. Thomas Pareigis är sångare i bandet och nu ska jag alltså för första gången höra honom sjunga live, 20 oktober smäller det.

3. Robert Downey Jr. - Nu har den första teasern kommit till nästa års film om marvelhjälten Iron Man. I rollen som Tony Stark/Iron Man finns Robert Downey Jr. Jag tyckte redan från början att han var ett mycket bra val och att döma av det man kan se i teasern verkar det stämma. Resten av rollistan ser väldigt spännande ut, med Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, Hilary Swank, Terrence Howard och Samuel L Jackson. Jon Favreau har inte regisserat många filmer i sin karriär, men jag hoppas verkligen att han får till den här filmen på ett bra sätt. Ska men göra film av en marvelserie ska man göra det bra, precis som Bryan Singer gjorde med X-men och till viss del även Sam Raimi gjort med Spider-Man. Andra maj nästa år blir en intressant dag.

4. José Reina - Vi gjorde ingen bra insats igår, fantasilöst anfallsspel och alldeles för många bolltapp på mitten. Den som räddade oss från en sur förlust var Pepe Reina, hans straffräddning var högklassig och under resten av matchen ägde han straffområdet. Reina ger backlinjen en helt annan trygghet än Dudek verkade göra och den inledning han gjort på den här säsongen har varit riktigt bra. Inte ett enda insläppt spelmål, bara två straffar, och ett klart mer stabilt spel i luftrummet. Reina är en av ligans, och världens, bästa målvakter.

5. Wes Anderson - Jag gjorde ett otroligt fynd på tradera i veckan, jag hittade nämligen Rushmore för 19 kronor, utan att behöva betala frakt. Rushmore är en av Andersons tidiga filmer och den är helt oemotståndelig, som vanligt i Andersons filmer är det strålande skådespelarinsatser och en rätt skruvad handling. Wes Anderson är en av mina absoluta favoritregissörer och det ska bli ett nöje att se Rushmore igen.

Dagens låt: Fatboy - This Tear Will Never Leave My Eye
Riding down this road in a trance
All I ever wanted was a chance
I’ll never be this close to you again
And this tear will never ever dry

0 Comments:

Post a Comment

<< Home