Tuesday, June 05, 2007

En dag på stranden

När mina föräldrar köpte en riktig dator för första gången fick man med en cd-skiva där man kunde få instruktioner i hur man använde en dator, det programmet hette En dag på stranden. Det här inlägget kommer inte att handla om det programmet, i stället kommer det att handla om min dag på stranden idag. Vi hade nämligen Beachdag med skolan idag, eftersom min kollega har kontakt med vädergudarna fick vi givetvis kanonväder. Redan när dagen började var det varmt och det blev bara varmare ju mer tiden gick. Jag var satt på att sköta om Boulen, men den skulle inte börja förrän klockan tolv, så jag var med min klass på förmiddagen. Det första de skulle göra var att spela brännboll mot den andra nian. De visade ganska tidigt att de har kunskaper som inte jag har, de kunde nämligen ta lyra. Matchen vanns ganska komfortabelt, mycket tack vare vår säkra lyrtagning. Sedan var det dags för en dragkampsuppgörelse mellan klasserna, här deltog även jag och min vädergudsbekanta kollega. Vi började lite segt, men när vi väl kommit igång med dragandet fick ganska snart grepp om motståndet och drog omkull dem. När dragkampen var över spelades det beachvolleyboll, där förlorade min klass, men det skall sägas att det var mycket oturligt och efter några tveksamma domslut.
När trekampen mellan klasserna var över gick jag in på mitt arbete, nämligen boulen. Jag hade aldrig tidigare hållit i ett sånt där klot, men det var faktiskt rätt kul att spela. Det enda negativa med spelet var att jag förlorade varenda gång jag spelade, på slutet kom jag ändå igång lite grand och visade att mina bocchiatakter satt i. Med lite träning skulle jag nog bli lika oslagbar i boule som jag är i bocchia. Boulespelet var inte så populärt hos eleverna, så jag fick snart ganska långtråkigt. Som tur var kom några elever och föreslog en uppgörelse i kubb. Jag spelade tillsammans med en elev mot två av mina mentorselever i två matcher. Kubb brukar vanligtvis vara svårt, nu fick jag också lära mig en ny regel, nämligen att man var tvungen att kasta ner kungen genom ett kast mellan benen med ryggen vänd mot den. Som om det inte redan var svårt nog att få ner de där vedträna. Trots det vann mitt lag båda matcherna, en skön revansch eftersom jag förlorade i UNO mot en av motståndarna när vi var på klassresa och hade lite heder att återvinna. Eftersom jag hade glömt mina skor på stranden gick jag ner dit och hämtade dem efter kubben, men då mina elever började prata om att bada smög jag snabbt tillbaka upp till kubben. Bada i svenska vatten är något som jag sällan gör i juni, om jag gör det överhuvudtaget. Förra sommaren var jag ruggigt tidig, men då fick jag också känna på en kyla som jag inte trodde kunde existera utan att vatten frös till is. I stället för att bara avslutade jag i stället dagen med ytterligare två vinster i kubbmatcher, ett bra facit.
Förra året när man hade beachdag var jag ledig, det är jag glad att jag inte var i år. Kanonväder, roliga sysselsättningar och trevligt sällskap, inte mycket jag kan klaga på med den här dagen. Det enda negativa ska väl i sådana fall vara att min bondbränna nästan börjar gjutas in i kroppen nu, jag måste nog åka till någon ensam plats när jag ska sola i bar överkropp nästa gång, annars kommer folk titta konstigt på mig.

Dagens låt: Paul Weller - English rose
For nothing can ever tempt me from she

0 Comments:

Post a Comment

<< Home