Sunday, December 24, 2006

Dagen efter

Igår var det(som ni säkert vet) julafton, så idag är det den där dagen då man ska leka med alla julklappar som man fick. Åtminstone var det så det fungerade tidigare, nuförtiden får jag inte speciellt många leksaker att spendera dagen tillsammans med.
Vår jul här hemma har varit väldigt lugn och avslappnad, precis som det ska vara. Den stora ansträngningen är kvällen innan julafton när traditionsenligt rimmar på alla våra julklappar, det tar tid men är roligt. Rimmen blir ibland så lätta att den som ska få klappen listar ut exakt vad det är i paketet, men ibland kan rimmen få motsatt effekt också. Får några år sedan köpte vi en julklapp åt pappa i god tid, det brukar vara svårt att hitta åt honom, men just den gången tyckte vi att vi gjort ett riktigt fynd. Vi hade två olika saker att välja mellan när vi köpte den klappen, antingen "Örnnästet" eller "Kanonerna på Navarone", det medförde vissa problem när det blev jul. Vi var båda säkra på att det var "Örnnästet" som vi köpt, så kvällen innan julafton skrev syrran ett fyndigt rim om Clintan och fåglar som bygger bon. Farsan fattade direkt att det var "Örnnästet" han skulle få, därför blev han väldigt förvånad när det var "Kanonerna på Navarone" som låg i paketet. Förvånade blev vi också, jag hade kunnat sätta mycket på att vi tagit "Örnnästet", men så var det tydligen inte. En liten bortförklaring kan vara att vi faktiskt skulle på en Morrissey-konsert den där dagen då vi köpte presenten, därför kanske våra sinnen inte var fullt inställda på att komma ihåg allt som hände under dagen, vi var bara inställda på konserten. Året efter fick vi helt enkelt köpa "Örnnästet" till pappa, den här gången rimmade vi på "Kanonerna på Navarone", sedan var ordningen återställd.
Ikväll är det dags för ännu en del av min jultradition, nämligen årets enda besök på det lokalautestället i Bollnäs. De senaste fem åren har jag varit hemma hos en av mina gamla klasskompisar innan och så blir det ikväll också. Juldagen är en speciell dag att gå ut, alla är ute och man träffar massvis med folk som man aldrig träffar annars, det ska bli riktigt kul.
I morgon är det annandagen och bor man i Hälsingland betyder det att det är bandydag. Jag och farsan har biljetter till Bollnäs-Edsbyn och det kommer garanterat att bli bra fart på läktaren, förhoppningsvis på isen också.

Dagens låt: Laleh - Closer

0 Comments:

Post a Comment

<< Home