Tuesday, December 26, 2006

Annandagsderby

Här i Hälsingland är annandagen samma sak som bandydagen. Annandagsderbyt mellan Bollnäs och Edsbyn är årets händelse här i trakten och det samlas alltid massvis med människor på matchen. I år gick derbyt i Bollnäs på Sävstaås och eftersom farsan fick två biljetter i farsdagspresent kom vi i år iväg på matchen vi också. Det var faktiskt några år sedan vi var på ett annandagsderby, de senaste åren har vi, av olika anledningar sett alla hemmamatcher utom just den.
Man måste vara på plats i tid om man vill få hyfsade platser en sådan här match, idag kom jag och farsan dit drygt en timme innan matchstart. Vi lyckades hitta rätt bra platser och jag slapp det obligatoriska sucket när jag ställde mig på läktaren. Sucket brukar komma när de som står på raden bakom inser att de inte kommer att se så bra när de står bakom mig, med vinsterskorna på är jag en bit över 1,90 och då är man i vägen för några stycken när man står på en läktare. Den här gången var det ingen som stod på raden bakom och då slapp jag ha dåligt samvete för att jag förstörde synen för någon, om de ställer dig där när jag redan står där får de skylla sig själva.
Det är alltid lite extra kring matchen på annandagen, i år hade de dragit till med tre maskotar i stället för en. Jag tycker att det räcker och blir över med en maskot, speciellt när det är en bandyboll med keps, så att nu köra med tre var ingen hit. En var de tvungna att ha eftersom det var någon slags symbol för matchens huvudsponsor, men den tredje fattade jag inte vad de skulle ha till.
En trevlig överraskning var att låten som alltid spelas när Bollnäs kommer in på scenen spelades live, det blev lite mer tryck än det brukar och det är alltid kul. Nationalsången sjöngs av Martin Stenmark och Hanna Hedlund, ett rätt trevligt inslag, även om jag inte är någon större fan av herr Stenmark. Det är alltid roligare med en nationalsång som sjungs live än en som spelas upp på band, det gäller även om den som sjunger den är samma person som sjunger om att raka av sig sitt hår i en av årets sämsta låtar.
Sedan började matchen och det roliga var slut. Bollnäs gjorde 1-0, men fick det bortdömt av en mindre bra domare. Sekunder efter det gjorde Edsbyn 1-0, i halvtid stod det 4-1. I början av andra halvlek gjorde Edsbyn två snabba mål fram till 6-1, då åkte vi hem.

Dagens låt: Bright Eyes - Easy/Lucky/Free

0 Comments:

Post a Comment

<< Home