Thursday, November 09, 2006

Slutkursat

Idag avslutades kursen jag gått på de två senaste dagarna, det har varit väldigt lärorikt. Efter alla dåliga föreläsningar på högskolan så har jag blivit lite skeptisk mot kurser av olika slag, men den här kursen gav verkligen idéer och kött på benen inför framtiden.
På tal om högskolan så hittade jag ett gammalt anteckningsblock från mitt första år på utbildningen, vi hade många skitföreläsningar då och det syntes i mitt anteckningsblock. Bland anteckningarna hittade jag exempelvis min och Mackans lista över tidernas tio bästa skivor, vi hade även listat 90-talets bästa fotbollsspelare. Lite längre fram i blocket hittade jag några sidor där jag och Tobbe spelat luffarschack, det var ganska jämna matcher faktiskt. De föreläsningar vi hade i aulan under den första kursen var ofta ganska intetsägande, ibland fattade man inte alls varför vi skulle lyssna på de som pratade. Ofta verkade det som om föreläsarna inte var speciellt intresserade av att vi skulle lära oss något heller, det var nämligen mycket sällan som vi hade diskussioner kring det vi lyssnat på. Ofta var det till och med så att våra lärare på kurserna inte lyssnade på föreläsningarna, de körde sitt eget race. Det var skönt när man fick börja med ämnesstudierna och äntligen lära sig något och få ut något av kurserna. Den här veckans kurs var i alla fall bra och det är jag glad över. De måste förresten ha världens dummaste parkeringssystem i Söderhamn. Överallt var det tvåtimmarsparkeringar och de var nästan helt tomma. Om man, som jag, ska på kurs inne i stan kan man ju inte gärna springa iväg varannan timme och flytta bilen, det skulle nog de andra kursdeltagarna tycka var lite jobbigt. Så i stället för att jag kunde ställa mig på någon av de parkeringar som låg nära huset där vi var fick jag åka iväg en ganska redig bit, förbi alla tvåtimmarsparkeringar, och ställa mig på en parkeringsplats längre bort. Nästan alla platser var lediga på parkeringarna kring huset, men på grund av den där mindre begåvade regeln om att man bara får stå där två timmar så kunde jag inte utnyttja det. Men men, det skadade kanske inte med en lite promenad heller.
I morgon är det dags för konsert med Sarcevic och det ska bli riktigt skoj. Det var ett tag sen jag var iväg på någon spelning nu, så det känns som om det är på tiden att få se lite musik live igen. Jag har aldrig sett Sarcevic live tidigare, men jag gillar hans första skiva skarpt.
Skönt med vinst igår, men väldigt synd att Sissoko blev skadad. Han behövs i vårat lag, speciellt mot bra motstånd, och jag tror han kommer saknas på söndag mot Arsenal.

Dagens låt: Fläskkvartetten & Nina Persson - Som glas

1 Comments:

Blogger klockarbarbro said...

jag stod på tvåtimmarsparkeringarna hela dagarna, varje dag i tio månader, utan att få p-böter. enda gången de kollar är typ under strömmingsleken. du borde fråga din syster om råd oftare.

12:16 PM  

Post a Comment

<< Home