Sunday, November 05, 2006

Matlagningsutmaning

Det var inte direkt något skönspel det bjöds på igår, men det blev tre poäng i alla fall. Vi spelade segt och fantasilöst, men Kuyts två mål såg ändå till att vi lyckades vinna matchen. Nu hade jag nog klarat mig från kommentarer ändå i morgon, mina nior är borta nästa vecka så de hade inte gärna kunnat klaga på Liverpool även om de torskat igår.
Igår hade vi filmkväll hemma hos mig. Det var jag, Gorbatjov, Kus, Den Gamle Franken och RajRaj som hyrde film. När Kus är med har man inte så många alternativ, han har sett det mesta och då får man helt enkelt hyra den film han inte sett. Igår blev det "Varannan vecka" med Måns och Felix Herngren, den var helt okej men inget extra. När vi hade tittat klart filmen märkte vi att en av världens bästa filmer visades på sexan, nämligen X-men 2. Det är en film man inte kan få nog av, otroligt bra. Det var inte samma känsla i den tredje filmen och jag tror det har att göra med att Singer lämnade över regisserandet till Brett Ratner. Ratner gjorde inget dåligt jobb, men i klass med Singer var han inte. Det var ett bra initiativ av sexan att visa ettan och tvåan dagarna efter varandra, om dte var någon som missat de här underbara filmerna så fick de nu chansen att se båda filmerna på kort tid och det är bara att hoppas att många tog den chansen.
Jag har en stor utmaning framför mig idag. Jag har nämligen lovat att bjuda syster och Ronnie på middag ikväll, som tack för alla de gånger som jag ätit hos dem den senaste tiden. Utmaningen ligger i att de båda är vegetarianer och jag är inte speciellt van vid att laga vegmat, för tillfället är jag inte van vid att laga mat över huvud taget. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska laga för något, ska sätta mig och leta lite recept på förmiddagen, men bara jag hittar något kommer det säkert att bli gott. På tal om mat, på fredag är det dags för mannagrynspuddingen. Jag är lite rädd att jag har dragit upp förväntningarna för högt, det var nästan tio år sedan jag senast åt skolans mannagrunspudding och kanske var det inte så gott som jag minns det. Det kan ju vara så att det bara var gott jämfört med resten av skolmaten som serverades på min skola, nu sitter jag och tror att det kommer att vara som att besöka en lyxrestaurang när maten kommer på fredag. Jag hoppas den klumpiga konsistensen är kvar i alla fall, det var hemligheten bakom mannagrynspuddingens framgång hos mig. Det finns en risk at jag blir besviken på fredag, men jag hoppas att jag slipper bli det.

Dagens låt: Alice in chains - Got me wrong(Unplugged)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home