Friday, November 03, 2006

Veckans lista v.44

1. Pernille Rosendahl - Idag har jag suttit och rättat uppsatser, i bakgrunden har jag haft min live-dvd med Swan Lee. Jag kommer aldrig att glömma när jag såg dem live nere i Arvika. Under de fem år som vi besökt festivalen har vi säkert sett 60-70 konserter, men det är ingen som jag minns så väl som Swan Lees spelning på Andromeda. De hade oturen att få spela samtidigt som dragplåstret The Cure, men började en kvart före. Vi hade bara tänkt att titta till Swan Lee en snabbis innan vi gick bort till Cure. Jag hade sett en låt med dem på tv och tyckte att de verkade helt okej. Efter den första låten hade vi helt glömt bort att vi ens funderade på att se The Cure. Det framträdande som Swan Lee gjorde var magiskt. Under andra halvan av konserten var vi nog bara 20 personer i publiken, men vi som var där var trollbundna. Pernille Rosendahl har en scenutstrålning som man inte ser hos många artister, en inlevelse som är beundransvärd. Jag, Bolinder och Fredde var, milt uttryckt, imponerade. Det är inte ofta man upplever en sån här konsert med ett band som man knappt hört, men det här var suveränt bra. Efter konserten ställde vi upp oss på rad för att få köpa deras skiva, vi fick den till och med signerad av bandet. Även om dvd:n inte kan ge samma känsla som livekonserten gjorde så är det i alla fall klart underhållande att se den också. Tidigare i år läste jag att Swan Lee hade splittrats, jag hoppas verkligen att Pernille ser till att fortsätta sin karriär ändå. Hennes röst är alldeles för bra för att den inte ska spridas.

2. Conor Oberst - Ännu en suverän artist som jag haft nöjet att se på Arvikafestivalen. Nu är det inte den spelningen som är anledningen till att Oberst, eller Bright Eyes, hamnar på den här veckans lista. Anledningen är att jag äntligen fått tag på Perfect sonnet och det är en av de absolut bästa låtar som någonsin gjorts. Första gången jag hörde låten var på en blandskiva som jag fick av en av syrrans kompisar. Jag tyckte först att den var jätteknepig, men när jag hört låten ett par gånger så var jag fast. Bright Eyes har gjort väldigt mycket bra musik, men den här låten är fortfarande den bästa jag hört. När jag såg Bright Eyes live körde han tyvärr inte Perfect sonnet, det var lite tråkigt. Förhoppningsvis får jag chansen att se honom fler gånger och då kanske han tar med låten i sin setlist. Oberst är ett musikaliskt geni och Perfect sonnet är en genialisk låt.

3. Hugh Jackman - Nu är snacket om Wolverine-filmen igång. Så här sade Jackman i en intervju tidigare i veckan: "I don't want the film to appear at all like X-Men 4 in disguise. I want it to feel like a very fresh, whole new character piece. I want it to be a character movie. And by the end of the movie, I want it to be that you definitely knew who this guy was. Cool action, great characters, but ultimately that you totally know who Wolverine is. Like Mad Max and Dirty Harry. Characters I loved. He's a good guy, but he's not a nice guy. He's just the guy you want on your side. [David] really got that. He's one of the best character writers in Hollywood. He totally got it."
Jackman är perfekt som Wolverine och jag ser verkligen fram emot den här filmen.

4. Steven Gerrard - Förra säsongen var vår lagkapten med på listan nästan varenda vecka, den här säsongen har det gått lite knackigare. I veckan gjorde i alla fall Gerrard sitt första mål för säsongen och det är bara att hoppas att det var det som behövdes för att den gamle Gerrard ska komma tillbaka. Så blek som han varit hittills i år är man inte van att se honom, han är för bra för att vara så osynlig som han varit de senaste veckorna. 2-0-målet mot Bordeaux kan vara det viktigaste målet vi gjort den här säsongen om det skulle visa sig att det var vad som behövdes för att få igång världens bästa fotbollsspelare.

5. Nikola Sarcevic - Nästa fredag är det dags för konsert här i Gävle och jag säger det igen: 60 kronor för att se Nikola Sarcevic är gratis. För mer info om spelningen kan ni kolla in på arrangörens hemsida. Alla med möjlighet borde gå, det kommer att bli en höjdare.

Dagens låt: Swan Lee - Flowers in the wintertime

1 Comments:

Blogger Tomas said...

Jo, den är från nån EP. Jag fick den av en vänlig Liverpool-fan. Om du har msn kan du lägga till mig så kan vi diskutera en skickning. Min msn är samma som mailadressen i presentationen.

5:32 AM  

Post a Comment

<< Home