Thursday, November 02, 2006

Fyratimmarsfilm

I det vädret som är nu finns dte inte speciellt mycket man kan göra på kvällarna. Igår blåste det svinkallt här i Gävle, kallare än i hälsingeskogarna. Att gå några längre sträckor kom inte på fråga, när det dessutom slagit över till november och blivit datumparkering här på Brynäs drar man sig för att flytta på bilen när man väl hittat en plats. Det fanns inte många andra alternativ till kvällsunderhållning än en film från Brynäsvideo. Jag och Gorbatjov trotsade blåsten i de minuter som krävdes för att komma fram till uthyrningsstället, men det var en jobbig promenad. När jag pluggade hade jag ofta sett filmerna innan de kom ut i affärerna, men nu när jag jobbar så kommer jag lite efter. Det fanns en hel del nyheter som jag inte sett. Vi bestämde oss efter en stund för att hyra The Triangle, en fyratimmarsfilm som visats som miniserie i USA. Den stora anledningen till att jag ville se just den filmen var att Bryan Singer varit med i skapandet av den. Alla som sett de två första X-men, X-men 2 och De misstänkta vet vad jag menar när jag säger att Singers namn brukar innebära kvalitet. Jag är egentligen inget stort fan av sci-fi(förutom StarWars då förstås), men den här gången gjorde jag ett undantag. När vi hyrde filmen tänkte jag inte på att jag faktiskt hade varit uppe tidigt för att jobba, fyra timmar vid en film var det inte direkt realistiskt att jag skulle klara av. Även om filmen var rätt spännande så fick vi ge upp efter knappt tre timmars tittande, vi var båda rätt trötta. Slutet har vi sparat till idag.
Det är konstigt att jag alltid ska behöva bli förkyld när det är lov i skolan, det var likadant vid sportlovet tidigare i år. Nu har i alla fall min förkylning börjat att släppa en aning, kanske blir det till och med en träning för mig i helgen. Innebandymatchen förra fredagen tog kraften ur mig och det behövdes tydligen en veckas återhämtning innan snorandet och hostandet tänkte ge upp.
Det är inte långt kvar till jul nu heller och det börjar bli dags att knåpa ihop en önskelista. Morsan har gjort klart för mig att det är för dyrt med frakt om man ska köpa ett fussballspel så jag måste nog tänka om lite grand, även om det fortfarande står högst upp på min lista.

Dagens låt: Moneybrother - Blow him back into my arms

0 Comments:

Post a Comment

<< Home