Wednesday, November 22, 2006

Dags att lämna gnällbänken?

Jag har klagat ganska mycket på Gävles musikliv på den här sidan, för bara någon dag sedan beklagade jag mig över att man tar hit de obegåvade töntpoparna i Rednex. Idag fick jag svar på tal. På Skottes musikteater ska nämligen Moneybrother spela den trettonde december, en jäkligt positiv överraskning. Det var inte speciellt länge sedan jag såg Nikola Sarcevic i Gävle och jag trodde att det skulle bli årets sista riktiga musikhändelse i Gävle, men där hade jag fel. Nu har Gävle faktiskt tagit hit Marit Bergman, Lisa Miskovsky, Nikola Sarcevic och Moneybrother de senaste månaderna och i somras hade Laleh en suverän spelning nere vid Gasklockorna, så helt hopplöst är det inte.
Mitt gnällande började i samband med Cityfesten då Gävle verkligen gjorde sitt bästa för att skrämma bort folk från stan, med musik från artister som Da Buzz, Poodles och Torgny Melins. När sedan man röstade fram Arvingarna för en önskekonsert så trodde jag verkligen att slutet var nära. De senaste månaderna har stan spottat upp sig och efter Sarcevic var jag ganska nöjd, men när jag sedan såg att Rednex bjudits in till stans finrum så var jag tillbaka på botten igen. Nu kommer Moneybrother till Gävle och jag är åter positiv. Moneybrothers spelning på konserthuset i fjol var ruggigt bra och om spelningen på Skottes kommer någorlunda i närheten av den kommer jag vara på mycket gott humör när jag går därifrån.
Laleh släpper sin nya skiva samma dag som Moneybrother släpper sin, december kommer inte att bli en speciellt jobbig månad att ta sig igenom. Nu fattas det bara att Weeping Willows och Laleh stannar till i Gävle när de ska bege sig ut på turné, då kanske jag lämnar gnällbänken för ett tag.

Dagens låt: The Perishers - Sway

0 Comments:

Post a Comment

<< Home