Sunday, October 29, 2006

Hur väljer man en?

Idag på eftermiddagen har jag roat mig med att sätta ihop en blandskiva, det är alltid lika roligt. Man lär sig oerhört mycket av blandskivor och det kan ofta vara inkörsporten till ny musik. Jag har upptäckt många av mina favoriter via den här typen av skivor, exempelvis Bonnie Prince Billy, Bright Eyes och Stina Nordenstam. I torsdags fick jag en blandskiva och nu var det dags att återgällda den. Eftersom mottagaren av skivan tyckte att Bonnie Prince Billy lät som självmordsmusik fick jag välja bort några av de låtar som jag alltid brukar ha med, de allra lugnaste låtarna i min samling fick finna sig i att bli utelämnade den här gången. Det svåraste med att göra blandskivor är att välja ut vilken Weeping Willows-låt och vilken Morrissey-låt som ska få vara med. Det finns egentligen tre alternativ att utgå ifrån:
1. Min egen favoritlåt med grupperna. Det gick bort den här gången eftersom de låtarna är väldigt lugna och deppiga.
2. Den mest kända låten. Det brukar vara ett säkert kort eftersom de mest kända låtarna ofta är de låtarna som är mest lättlyssnade.
3. Man tar en låt som man tror passar lyssnaren. Det här alternativet valde jag den här gången, eftersom jag vet vilken typ av musik mottagaren lyssnar på kunde jag utifrån det välja låtar som jag tror ska passa.
Att välja ut enbart en låt med mina stora favoriter är verkligen hur svårt som helst och hur jag än jag gör så känner jag att det borde varit fler låtar med. Egentligen skulle jag vilja med November spawned a monster, I know it´s over, Life is a pigsty, Speedway, Jack the Ripper, Last night I dreamt that somebody loved me och alla andra klassiker också, men då skulle det bli en ganska enformig blandskiva.
Jag är rätt nöjd med resultatet, blandskivan blev bra och jag lyckades hålla den mesta deppmusiken borta från samlingen.
Ikväll ska jag iväg till Olis och se X-men 3 på hans enorma tv, det är troligen bättre kvalitet på den än på den usla skärmen man hade på Royal när jag såg filmen på bio. Vi har hemma hos Olis och Karin igår också, det var nämligen 25-årskalas. Vi hade riktigt trevligt och jag tänkte passa på att slänga in en bild från kalaset. De som är med på bilden är från vänster: Gorbatjov, Olis och jag.



Dagens låt: Bright Eyes - Perfect sonnet(makalös låt)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home