Thursday, June 29, 2006

Du är fortfarande sämst Affleck

Ikväll hade jag inget att göra innan Conan, så jag bestämde mig för att se en film på Canal+. Det var bara en film som stämde med sluttid, det var Catwoman. Jag har inte hört speciellt mycket positivt om den filmen, närmare bestämt ingenting, så jag hade inga större förväntningar på den. Filmen var precis så dålig som man skulle kunna föreställa sig.
Halle Berry gör väl ingen lysande insats i filmen, men det är också en ganska hopplös uppgift. För mig är Halle Berry Storm och jag tror att hon själv hellre nämner det än den är skräprullen också. Att hon fick en razzie(pris för årets sämsta skådespelarinsats) för den här filmen är inget klaga på, hon ska ändå ha en eloge. Hon var tydligen på plats och mottog priset och det hör inte till vanligheterna.
Precis som i alla kassa, nya actionfilmer så var varenda actionscen i filmen fixad med data. Inte en enda av fightingscenerna såg det minsta realistiska ut, och nuförtiden när man kan få i princip allting att se ut att vara på riktigt är det rätt illa. Man hade till och med dataanimerat en katt så dåligt att den såg ut som katten i Shrek 2.
Den här filmen måste verkligen ha varit öppet mål för alla fyndiga filmrecensenter. Jag vet inte hur många "Kat(t)astrofalt" som funnits med i recensioner till den här filmen, men ordet fanns åtminstone med i de som jag läst.
Jag är ett fan av både marvel(X-men, Spider-Man, Punisher, Daredevil m.fl) och DC. comics(Superman, Batman, Catwoman) och har därför sett de filmer som kommit ut om karaktärerna. Catwoman var en enormt dålig film, men i mina ögon är det inte den sämsta av filmerna. Nog för att scenen där Halle Berry håller på och spelar basket, där för övrigt allt är filmat på ett sånt sätt att man i princip aldrig ser hennes ansikte och bollen samtidigt, är fruktansvärt töntig, men jag mår illa bara av att tänka på scenen där Jennifer Garner och Ben Affleck hoppar runt på en jäkla skolgård i Daredevil. Daredevil är en suverän serie, men filmatiseringen var fruktansvärd. Ben Affleck är en helt talanglös skådis och att han fick det privilegiet att spela Matt Murdock är för mig helt obegripligt. Hur dålig än Catwoman var gav den mig inte alls samma illamående känsla som Daredevil gav mig. Näe Ben Affleck, du är fortfarande sämst.

Dagens låt 2: Morrissey - To me you are a work of art

0 Comments:

Post a Comment

<< Home