Monday, July 03, 2006

Ordjakten


Jag och Gamle Franken för några år sedan, när vi(tack vare Gamle Franken) förbättrade vår ekonomi i direktsändning.

Både jag och min gode vän Gamle Franken har ett förflutet som ordjägare, idag såg vi det första avsnittet av Ordjakten på mycket länge. När jag pluggade brukade jag ofta se på programmet för att fördriva tid, men sedan jag började jobba har jag inte sett ett enda avsnitt. Nu är ju inte Ordjakten ett program man saknar heller, men idag såg vi ett prgram över att par koppar kaffe.
Tittarpyramiderna i programmet är oftast pinsamt enkla, och om det inte vore nog med det så delar programledaren ut ledtrådar till höger och vänster, till slut blir dte i princip omöjligt att inte veta vilket ord som är svaret.
Jag och Gamle Franken löste den sista pyramiden i kör idag. För kul försökte jag att ringa in till programmet med min mobil, tyvärr gick det inne att ringa in dit med mobil. Sedan försökte jag att skicka ett sms in, men tydligen var det nåt strul med nätet för inte heller det fungerade. Då tog Gamle Franken upp sin hemtelefon och slog numret in till programmet. När han kommit fram började han knappa in någonting, jag trodde först att han bara skämtade med mig, men det visade sig att han var en av dom som fått chansen att lämna sitt telefonnummer. Därefter började en nervös väntan, det var ju ändå 8000 kr som stod på spel, även om de stjäl 30% i vinstskatt. "Inget är så tyst som en tyst telefon" sjunger Magnus Carlson och det nog ungefär så som Gamle Franken kände också, men plötsligt ringde telefonen. Det var precis när det var dags för finalen av programmet, på telefonen stod det "Info-10", dvs dolt nummer. Gamle Franken svarade, jag och Pokervinstförstöraren lyssnade spänt på vad som sades. I ärlighetens namn ska sägas att jag först flög upp ur soffan och snabbt förbannade att det var Gamle Franken som hade flyt och inte jag, men när det lagt sig lyssnade även jag spänt. Samtalet blev dock kortare än vi väntat. Det var nämligen inte Ordjakten som ringde för att höra Gamle Frankens svar, det var Barncancerfonden som ville ställa några frågor. Just då var Gamle Franken inte speciellt intresserad av dom utan avspisade dom snabbt och slängde på luren så att han inte skulle vara upptagen om de ringde från tv. Det kom aldrig något samtal från tv, tydligen ansåg de att Jimmy på Gotland var mer förtjänt av pengarna än Gamle Franken. Eller så tyckte de att han vunnit tillräckligt mycket pengar av dom redan.

Dagens låt: The Streets - All goes out the window

0 Comments:

Post a Comment

<< Home