Monday, January 09, 2006

Kallt överallt

Nu har vintern verkligen kommit till Hälsingland och jag hoppas innerligt att den inte blir långvarig. I morse när jag kom till skolan var det nästan tjugo grader kallt och det kändes i bilen på vägen dit, de första milen satt jag och huttrade med armarna tätt mot kroppen. Värmen i min är inte alltid den bästa, men som tur är fungerar stereon även när bilen är kall. Med Smiths i högtalarna så blir man genast lite varmare.
När jag kom till skolan var det morgonmöte och då var lärarrummet ganska fullt, det gjorde rummet närmare. Jag märkte sedan att man inte planerat att lägga ner allt för mycket kraft på att värma rummet, när alla gick blev det nämligen ganska kyligt och under dagen gick tempen aldrig över sjutton grader inomhus. Utomhus höll den sig också kring sjutton grader, men där var det minus som gällde. Jag är verkligen glad att jag inte var rastvakt idag, då hade jag troligen stått fastfrusen på skolgården fortfarande.
En positiv sak som kylan för med sig är att jag slipper alla dessa raster knytandes skridskor i korridoren. Jag hatade att åka skridskor när jag gick i skolan, en av anledningarna till det var att det var så jäkla drygt att ta av och på skridskorna. Som lärare måste jag ta av och på skridskorna på 10-15 barn varje rast och det är inte speciellt roligt. Det brukar ofta vara så att jag hinner klart med knytandet lagom till det ringer in och alla kommer tillbaka, den som då väntat till sist med att få sina skridskor knutna brukar då vara måttligt glad.
I morgon är det jag som är rastvakt, så jag hoppas verkligen att man hade rätt på tv igår då man påstod att det skulle vara nollgradigt.

Dagens låt: Herman Hermits - No milk today

2 Comments:

Blogger kricko said...

är det som på torsberg att det ska vara ett visst antal grader snorkallt innan man slipper utomhusgympan? :p

3:27 PM  
Blogger Tomas said...

Jag vet inte hur de räknar, men tydligen så räckte inte 20 minus iaf...

5:53 AM  

Post a Comment

<< Home