Wednesday, October 26, 2005

Älska mig mest när jag förtjänar det minst

Det går väldigt tungt för mitt kära Liverpool nu, utslagna ur ligacupen av Crystal Palace igår efter en fruktansvärt blek insats. En liten tröst är att vi spelade med många icke-ordinarie spelare i laget, men vi ska ändå slå ett lag av Crystal Palace klass.
Peter Crouch var utan tvekan sämst på planen och gjorde verkligen inte en enda sak rätt, men jag kan inte låta bli att tycka lite synd om honom. Pubilken på olika arenor har börjar bua åt honom när han har bollen och för honom som inte är van vid det är det säkert jobbigt. Igår var han så dålig som jag fruktade att han skulle vara för oss, men det är långt kvar av säsongen och han kommer säkert vissa bättre spel nästa gång.
En sak som gör mig lite irriterad är många Liverpool-fans nu sågar Rafa och alla spelare jäms med fotknölarna, de är inte vatten värda och vi ska sälja hela laget och köpa ett nytt. Jag har inget mot att vi fans kritiserar spelarna, det hör till spelarnas jobb att få kritik när de spelar dåligt, men det börjar gå överstyr nu. Hur ska spelarna i Liverpool kunna känna stöd från oss fans om vi bara klagar och klagar, jag tvivlar inte det minsta på att våra spelare gör allt för att laget ska komma på rätt väg igen. De är alla proffs och de vill alla vinna titlar, det är därför de spelar i Liverpool. Det finns spelare i Liverpool som jag egentligen inte gillar speciellt mycket, men så länge de ger sitt yttersta för oss tycker jag de förtjänar en viss respekt. När vissa fans dessutom börjar skrika efter Benitez avgång blir det bara patetiskt, Rafa ledde oss till den största vinst jag upplevt under mina femton år som fan och det kommer jag vara honom evigt tacksam för. Bara för att vi nu startat den här säsongen lite knackigt kan vi itne ge honom sparken och plocka in någon ny tränare. Det verkar som om vissa tror att man kan bygga upp ett lag över en natt, men så enkelt är det självklart inte. Rafa håller på att bygga upp vårat lag, med scoutingverksamhet, spelsystem och träningar och allt vad det innebär. Bygget är inte färdigt, därför var det verkligen en bonus att vi vann CL i fjol. Om Rafa ska kunna bygga upp ett starkt lag behöver han fansens stöd, annars är hans jobb dödfött. Jag tycker det gamla talesättet som jag skrivit som topic passar in perfekt på Liverpool nu, det är när det går tungt för laget som vi fans är som viktigast. När spelet flyter på kan vi fans njuta av spelet, men när det har låst sig måste vi fans stötta laget och visa att vi alltid finns där hur det än går.

Dagens låt: Gerry & the Pacemakers - YOU´LL NEVER WALK ALONE

0 Comments:

Post a Comment

<< Home