Friday, October 21, 2005

Julio Salinas och Svullo

En sak som jag tycker är intressant när jag går in i en ny trappuppgång är att titta på namnen på de som bor i uppgången. Det är alltid lika roligt att se om det är några speciella namn som finns på listan.
I syrrans uppgång finns det både en person som heter Salinas i efternamn och en som heter Dubois. Julio Salinas var en av mina favoriter under VM i USA 1994, så det är lite coolt att syrran har en granne med det efternamnet, att hon dessutom bor granne med en möjlig släkting till Svullo gör inte saken sämre.
I Gamle Frankens och Pokervinstförstörarens uppgång bodde det länge någon som hade T Boustedt på dörren, jag och Gamle Franken som alltid haft lite roligt åt Tommy Boustedt tyckte givetvis att det var rätt komiskt. Tyvärr har han eller hon som bodde i den lägenheten flyttat nu och ersatts av någon med ett ointressant namn som jag redan glömt.
En annan uppgång med spännande namn är RajRajs uppgång på Sätra, där bor det nämligen någon som heter Diouf i efternamn. För den oinvigde kan det låta som vilket afrikanskt namn som helst, men för mig som Liverpool-fan är det också namnet på en våra största floppvärvningar genom tiderna. Det skulle vara väldigt intressant att veta om det är ett vanligt namn, eller om det kanske är en avlägsen släkting till El-Hadji som bor på samma våning som RajRaj.
I de uppgångar jag bott genom åren har det dock aldrig varit några spännande namn som bott, just nu har jag bara vanliga namn i min uppgång och så kommer det säkert att fortsätta. Tur i alla fall att mina vänner har intressanta grannar.

Dagens låt: The Cardigans - Overload

0 Comments:

Post a Comment

<< Home