Tuesday, August 12, 2014

WOW 2014

Tillbaka från Göteborg och faktiskt igång med jobbet igen, idag var den första dagen på det är läsåret och det var riktigt roligt att vara igång igen. En anledning till att det var roligt var att jag kom från en mycket lyckad festival nere i Göteborg. Att musiken där ska hålla högsta klass behöver man aldrig oroa sig för, den här gången var det kanske något färre än tidigare, men det gjorde att man kunde vara mer redo när det väl small till med en högklassig spelning. Höjdarna i år var:

-Deafheaven - Detta amerikanska band gjorde den bästa spelningen på hela festivalen, med sin kombination av hardcore och långsam metal gav de linnétältet en tyngd som var omöjlig att värja sig från. De har ett häftigt sound, där låtarna ibland är närmare 8-10 minuter långa och den musik jag gillade skarpt redan på skiva blev ännu bättre live.

-The National - Ett av mina absoluta favoritband, med en låtskatt som få kan mäta sig med. Spelningen avslutades med sångaren flytandes runt bland publiken. Magiskt.

-Queens of the stone age - Svängigt, klart bättre än jag trodde på förhand. Även om jag bara kände igen en handfull låtar gillade jag det jag hörde. Otroligt skickliga musiker och att de fångade mig, som egentligen inte är något jättefan av musik från genren, är ett gott betyg.

-Neutral Milk Hotel - En intressant samling av musiker, en intressant samling instrument, magnifik musik.

-INVSN - Den enda klubbspelning vi hann/orkade med. Bra drag från början, underhållande liveshow.

-Annika Norlin - Jag gillade verkligen att hon hade texterna i bakgrunden, då jag inte fullt tagit dem till mig tidigare.

-Sharon Von Etten - Fantastisk röst, om inte hon spelar på större scener i framtiden är musikvärlden orättvis.

Dagens låt: Deafheaven - Dream house

0 Comments:

Post a Comment

<< Home