Sunday, March 11, 2012

30-årsresan


Det knackade på dörren till min lektion i fredags, en kollega tittade in och sade att jag var tvungen att avsluta lektionen. Jag förstod inte riktigt varför, men släppte mina elever och gick ut. Utanför dörren väntade Malin, med sig hade hon ett kuvert. Jag förstod då att det var min 30-årspresent som var på gång, på min fest fick jag nämligen ett kuvert där det stod att min present skulle komma någon gång i framtiden. Man hade tydligen bokat in en vikarie för mig på eftermiddagen, så jag lämnade byggnaden och fick en tågbiljett till Stockholm, Malin hade också en biljett. Vi satte oss på tåget och åkte iväg på en resa, där jag aldrig visste vad som skulle hända, utan fick kuvert med olika adresser på, sedan var det bara att bege sig till adresserna och se vad som väntade där. När vi kom till Stockholm hamnade vi först på Hötorgshallen för kaffeshopping och fika, därefter Weekday och jeansinköp. När vi kommit så långt var det tid att gå till vår sovplats för att checka in. Hotellet vi skulle bo på var otroligt fint, utsikt mot vattnet och rum med högt till tak. Vi stannade på hotellet en stund innan det var dags för mat.

Trerätters middag på Brasserie Le Rouge stod sedan på schemat och det var onekligen ingen dålig anrättning som serverades. Till de goda kalvläggen, lantpatéerna och mangopassionyuoghurtröran bjöds det på tre olika sorters vin, varav det sista, dessertvinet, var en riktig delikatess.

Kvällen avslutades med en The Drums-spelning på Berns Salonger. En mycket bra spelning, som överträffade den de gjorde på Way Out West 2010. När den var slut begav vi oss till Akkurat, en pub där det fanns hundratals olika whiskysorter. Min kamrat Daniel väntade på oss där, vilket var mycket trevligt. Jag valde att ta en tvåa av Ardberg Lord of the Isles, en mycket lyxig variant med 25 år på nacken. En ren njutning. Sedan blev det en taxi till hotellet, där välbehövlig sömn väntade.

Frukosten innehöll färkpressad juice, äggröra, bacon, ananas, melon, nybakat bröd, marmelad, youghurt, müsli, kaffe och espresso. Behöver kanske inte tillägga att jag var rätt mätt efter vi ätit.

Att kalla hotellet fint var en underdrift, det är svårt att visa på bild vilken stämning det var i lokalerna.
Resten av lördagen var det Malin som skötte fotandet, så jag saknar bilder från skivhandlingen på Bengans, Tintinöverlämningen på Sci-Fi-bokhandeln, hightechbion på Tekniska museet, Anton Corbijns fotoutställning på Fotografisk museet, middagen på Vaporino och alla andra händelser som förgyllde lördagen. Bakom de här underbara dygnen stod Malin, syster, Ronnie, Hempa, Malins mor och far, mina kusiner med respektive, min moster med karl, Malins syster och Malins systers karl. Ett stort tack till er allesammans, det var otroligt roligt och kändes verkligen som en helg som var skräddarsydd för att passa mig.

Ett smakprov från den starkaste stunden i The Drums spelning.

Dagens låt: The Drums - Down by the water

0 Comments:

Post a Comment

<< Home