Thursday, April 22, 2010

Låtarna som missade

Min lista är nu färdig och det är på sin plats att ta upp några låtar som inte riktigt tog sig in på listan, av olika anledningar. Först ut är en låt som jag först hade med på listan, men sedan inte kunde bestämma mig kring. Anledningen till att jag hade problem med låten var att den väcker så mycket känslor hos mig, men kanske mer för vad den symoliserar än hur den går. Låten är givetvis Gerry & the Pacemakers You´ll never walk alone. Jag älskar låten och när den spelas i samband med att mina favoriter kommer in på planen är det bland det häftigaste som finns, att dessutom få höra fansen sjunga med gör det hela än mer mäktigt. Det här är en låt som är omöjlig att få in på en ranking, därför utelämnade jag den.
En annan låt jag funderade länge på, men sedan utelämnade var Guns N Roses You could be mine. Det var min favoritlåt när jag var yngre och av den anledningen kände jag att den kanske hade gjort sig förtjänt av en plats på listan, men eftersom listan faktiskt rankade de 100 bästa låtarna jag vet just nu hade det varit fel att ta med den. En bra låt är det dock fortfarande.
Modern love eller Started out med Yvonne var två låtar jag hade glömt när jag gjorde listan, men det är inte säkert att de tagit plats ändå, men de hade onekligen varit med i diskussionerna.
En apa som liknar dig med Olle Ljungström och Kärlekens tunga med Eldkvarn är två svenska låtar som mycket väl hade kunnat knuffa sig in på listan, om jag inte glömt bort dem när jag jobbade på listan. Någon topplacering hade det dock inte blivit för någon av låtarna, trots att de båda är riktigt bra.
Mumford & Sons spelning och deras briljanta skiva hade nog gjort att White blank page tagit en plats på listan om jag gjort den igen idag.
Blue monday av New Order är en annan låt som var på gränsen att komma in, men missade på målsnöret, trots att det är en riktigt bra låt.
Det här är några exempel på bra låtar som inte tog sig in på listan, det finns onekligen en hel del bra musik.

Dagens låt: Okkervil River - Red

0 Comments:

Post a Comment

<< Home