Wednesday, August 05, 2009

Gran Torino

Igår såg jag och Malin Gran Torino, Clintans senaste film. Jag har läst på flera ställen att rollen han spelar ska påminna om en pensionerad Dirty Harry och det är en liknelse som jag köper. Bitvis är hans surhet så pass extrem att den blir komisk, jag kan inte riktigt ta den på allvar. Filmen är ganska ojämn, till och från är den både tänkvärd och välspelad, men det är också perioder i den som inte riktigt fungerar. Det är roligt att se Clintan, även om han ibland kanske är på gränsen till att spela över, med sitt eviga morrande. Det är inte den bästa film han gjort, men det är inte heller något han behöver skämmas över. En helt okej film, kanske inte så bra som jag hoppats på.
Igår blev Xabi Alonso klar för den vidriga klubben i Madrid. Det kom inte direkt som en överraskning, men det känns ändå tråkigt att en av våra viktigaste spelare lämnar klubben med bara knappt två veckor kvar till ligapremiären. Innan förlusten av Alonso kändes det som om vi hade en rejäl chans på titeln i år, men nu känns det tyngre och det kommer att ligga en väldig press på den spelare som kommer in för att ersätta honom. Jag är rädd att det här kommer göra att vårt spel kommer att gå knackigt under de första omgångarna, det tar tid att ersätta en spelare som haft så stor del i speluppbyggnaden som Xabi. Förhoppningsvis har vi råd att tappa några poäng i början och ändå blanda oss i toppstriden på allvar.
Vad det gäller Xabis övergång finns det mycket säga om hans agerande, men jag nöjer mig med att hoppas att det går åt helvete för Real Madrid i år, med det hoppas jag att det går åt helvete för Alonso också.

Dagens låt: The Last Shadow Puppets - Memories, briljant cover på Cohens låt, från spelningen jag och Malin såg i höstas.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home