Monday, November 03, 2008

Vandraren

Precis när jag trodde att jag inte kunde bli så mycket hurtigare fick jag idag för mig att gå till jobbet. Min idé att lämna cykeln hemma kan visserligen kopplas till att det var så pass halt att jag inte litade på min egen balans, men lite stolt kände jag mig när jag kom till jobbet till fots i morse. Jag ska försöka hålla i mitt promenerande, för jag var riktigt pigg när jag kom fram till min arbetsplats och inte nyvaken som jag varit ibland när jag åkt bil. Cykeln får nog vila så länge det är slirig mark utomhus.
Jag och Malin såg en bra film igår, det var Gus Van Sants Paranoid Park. En mycket speciell film om en ung skejtarkille som hamnar i trubbel. Snyggt filmad med många långa sekvenser och en handling som inte var lätt att förutspå. Musiken i filmen var en annan sak som höjde den över medel, när man lyckas hitta filmens stämning i musiken är mycket vunnet och det gjorde man onekligen här. Elliot Smiths musik är med vid ett par tillfällen och då kan det inte gärna bli annat än bra.
Jag har tidigare skrivit här och hyllat P3 Live och det finns det anledning till att upprepa. Idag har jag lyssnat igenom Nick Caves underbara spelning från Annexet och under kvällen sände man även en konsert med The Perishers från tidigare i år. Livemusik av hög kvalitet, inte helt fel.

Dagens låt: Nick Cave - The ship song
But when I crawl into your arms
Everything comes tumbling down

0 Comments:

Post a Comment

<< Home