Friday, October 24, 2008

Kokt potatis

Igår gjorde jag något jag gör väldigt sällan, nämligen kokade potatis. Jag och Malin tillagade lax i parmaskinka och då passar det bäst med kokt potatis till. Det är lite konstigt att man inte gör det lite oftare, potatis är väldigt billigt och smakar helt okej. Jag tror att en av anledningarna till att jag inte kokar potatis mer än några gånger om året är att det tar tid, dels måste man skala potatisen, sen ska den koka, sen måste man hålla koll på att den inte kokar över, sen måste man stå där med en sticka och kolla så att den är genomkokt, sen måste man hälla undan vattnet, sen måste man slänga skalet som man glömt liggande i slasken. I min första klass hade jag en elev som påstod att potatis var det godaste man kunde äta, jag förstod inte riktigt det, men jag har faktiskt ätit en maträtt i min ungdom där den kokta potatisen var delikatessen. Till att börja med vill jag säga att det här inte är något klagomål på mammas kokkonster, hon är och kommer alltid att vara min favoritmatlagare och jag har under hela min uppväxt fått god och varierad kost, med ett undantag. Under en period när jag var liten började mamma laga en maträtt som varken jag eller min syster uppskattade speciellt mycket, nämligen torsk i äggsås tillagat i mikron. Jag är inget fan av torsk, jag är inget fan av äggsås, därför var det där inget för mig. Till maträtten serverades kokt potatis. För att ta mig igenom denna måltid tog jag en hel del potatis, som jag saltade friskt, och en liten gnutta fisk. På så sätt kunde man bli mätt utan att få i sig för mycket äggsås. Jag har aldrig i mitt liv varit speciellt petig med maten, snarare tvärtom, men den maträtten var inte min grej och den räddades av den kokta potatisen.

Dagens låt: Radiohead - You
You are the sun and moon and stars are you,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home