Monday, December 10, 2007

Veckans lista v.49

1. Will Oldham - I veckan köpte jag Bonnie Prince Billys nya skiva. Skivan är ganska kort, innehåller bara åtta låtar, men den är mycket bra. Jag har fortfarande inte hört en låt med den fantastiska artist som jag inte gillat, det är musik precis i min smak och både texter och melodi håller en konstant hög klass. Som jag fattat det är det bara covers på den här skivan, men låtarna känns verkligen som de låtar som Oldham själv skriver. Bonnie Prince Billy är nu den artist som jag helst vill se live, de flesta andra av mina favoriter har jag sett, och den dagen chansen kommer att se honom kommer jag inte att tveka en sekund.

2. Christian Kjellvander - Han hade egentligen kunnat vara etta den här veckan också, men för omväxlings skull placerar jag Kjellvander som tvåa. Spelningen i Norrköping var riktigt bra, trots vissa problem med ljudstörningar, och det har varit mycket roligt att se honom live de senaste veckorna. Kjellvander har en unik röst och han håller till en klass ovanför resten av Sveriges singer-songwriters, ända sedan jag hörde hans första soloskiva har jag varit fast för hans musik och det tror jag nog att jag alltid kommer att vara.

3. Steven Gerrard - Matchen mot Reading i helgen är bara att glömma, även om Gerrard inte behöver skämmas för sin insats, att spela bredvid Sissoko skulle vara svårt för alla fotbollsspelare. I morgon väntar en otroligt viktig match, nämligen den avgörande CL-matchen mot Marseille. Det är en match vi helt enkelt måste vinna, vi är för bra för att åka ur redan i gruppspelet och det har vi visat i de senaste matcherna mot Porto och Besiktas. Kommer vi upp i samma nivå i morgon kommer det inte att bli några problem, men om vi kör fast eller åker på ett tidigt mål bakåt blir det en jobbig kväll. Nervöst kommer det att bli i alla fall och jag hoppas verkligen att Gerrard visar upp sitt rätta jag, då kommer vi att fixa det.

4. Christopher Walken - Förra söndagen såg jag Sleepy Hollow, precis som vanligt när Walken är med i filmer så var han filmens stor behållning. Visserligen agerade han utan huvud under stora delar av filmen, men han stod trots det för en utomordentlig insats. Det är synd att Walken gjort lite udda val de senaste åren, det är alldeles för sällan men ser honom i filmer som han förtjänar. Hans insats i Deer Hunter är bland de bättre rollprestationer som gjorts och även om inhoppen i filmer som Pulp Fiction och True Romance är korta minns man dem väl när filmerna är över. Walken är klass.

5. Pavel Brendl - Två mål i lördags och Brynäs är äntligen uppe på slutspelsplats, snart kanske till och med ett medgångsfan som jag skulle ta och bege mig till Halstablettshallen. Tredje januari ska jag och farsan på matchen mot Djurgården, hoppas Brendls form håller i sig fortfarande då.

Dagens låt: Bonnie Prince Billy - May it always be
And you are near, an’ been with me,
May it always, may it always, may it always be,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home