Saturday, September 01, 2007

Hockeykväll

Igår gjorde jag något som jag inte gjort på mycket länge, jag spenderade en hel kväll vid ett Ninentdo 8-bitars. Det var jag, Den Gamle Franken, Gorbatjov och Liv som hade en intern turnering i det klassiska spelet Ice Hockey. Jag hade glömt bort hur trollbindande det spelet är, det var roligt att återse ismaskinerna som åker fram och tillbaka i en enorm hastighet med förare som guppar upp och ner när de kör, det var roligt att återse menyn där man väljer tjocklek på sina spelare och det var roligt att återigen få uppleva de där stiliga slagsmålen där den som är sämst på att slåss blir utvisad.
Jag och Den Gamle Franken höll en högre klass än Gorbatjov och Liv(som påstod att han var ett starkare kort på Blades of steel), men det var deras match som blev den mest underhållande. Det var nämligen en riktig prestigekamp. Det hela började med att Gorbatjov satt och hånade Liv när han förlorade mot mig, sedan var trash talket i full gång och det satt i under hela den match de sedan hade mot varandra. Gorbatjov gick segrande ur hockeyduellen, men trash talket ledde dem in på andra saker också och de har nu bestämt att de ska göra upp i ett 100 meterslopp på nästa fotbolls träning.
Förutom Ice Hockey spelade vi även Castlevania. Det är nästan skrämmande att märka hur mycket man minns av spelen, trots att det var 15 år sedan man spelade dem som mest. Jag mindes fortfarande hur man skulle göra för att klara bossarna på lättaste sätt och jag mindes fortfarande var man kunde slå för att få fram kött som ger mer liv, det är tecken på att man spenderade en hel del tid vid spelet i ungdomen. Castlevania är ett klasspel, den saken är säker. Nu gav vi upp på näst sista bossen, men eftersom jag har nintendot kvar hos mig fortfarande har jag starka funderingar på att försöka mig på en varvning i morgon.

Dagens låt: Moneybrother - It might as well be now
What if I´m not ready to do that yet?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home