Friday, August 24, 2007

Veckans lista v.34

1. Anders Wendin - Moneybrothers nya skiva är riktigt bra, än så länge tycker jag inte att den når upp i samma nivå som "To die alone", men det är inte långt efter. Det finns många starka spår på skivan, allt från dystra, lugna låtar till Springsteen-liknande rocklåtar, vilken typ av låt det än är så fixar Wendin det galant. Besök Moneybrothers myspace och lyssna igenom skivan, jag lovar att ni inte kommer att bli besviken. Det är skrämmande att det inte var fler som tog chansen att se honom live i somras när ahn reste runt i folkparkerna, det borde vara en given succé att sätta honom och Säkert! på samma turné, men så var det tydligen inte. En sak är säker, kommer Moneybrother till Gävle så kommer lokalen att vara fylld.

2. Fernando Torres - Torres första ligamål kom i söndags och det var inte vilket mål som helst, det var nämligen mot ryssarna. Ben Haim såg förstenad ut när Torres ryckte förbi honom och avslutningen höll världsklass, precis den inledningen på säsongen som jag tror att Torres behövde för att pressen skulle lätta en del. han och kuyt har haft ett bra samspel hittills och jag tror det kommer att lossna även för Kuyt inom kort. Vi har ett bra anfallspar i år och vi har en backup som går in och gör sitt jobb, mot Chelski skapade vi många chanser och det tror jag vi kommer fortsätta att göra. Vi ska inte vara avhängda vid jul.

3. Tom McRae - Om det inte vore för Moneybrothers skiva hade jag troligtvis nött McRaes nya skiva i stället om dagarna. Jag upptäckte Tom McRae när jag och Bolinder var i Stockholm på festival, men jag såg honom aldrig live. Jag hade skaffat mig hans två första skivor för att lyssna på, men eftersom jag inte hann lyssna på dem innan festivalen så gick jag aldrig och såg hans spelning, jag tog plats framför scenen och väntade på Cardigans i stället. Någon vecka efter det att jag kommit hem lyssnade jag igenom hans musik och jag fastnade direkt, låtar som Boy with the bubblegun fick mig att inse att jag missat något när jag valde bort hans konsert bara för att stå och invänta en annan konsert som jag ändå hade hunnit se hela. Snart ska jag ge mig på hans nya skiva, det ska bli väldigt intressant.

4. Robert Downey Jr. - I lördags såg jag Zodiac, det var en väldigt bra film. En som gjorde mycket bra ifrån sig i sin roll var Downey Jr. Han spelade en journalist som blir inblandad i lösningen av brottet och hans agerande gör rollen borde trovärdig och intressant. Nästa år ska Downey Jr ge sig på att spela Iron Man, jag tror att han är ett bra val i den rollen. Han är inte helt olik Tony Stark och han är en så pass skicklig skådespelare att han troligtvis kommer kunna sätta sin prägel på rollen trots att han kommer befinna sig bakom en järnmask.

5. Magnus Betnér - Det är knappt två månader kvar till hans uppträdande i Gävle, under veckan har jag värmt upp med att se klipp med honom på youtube. Jag läste på hans hemsida att det bara kommer bli nytt material nu när han uppträder, det som finns med på den suveräna Uncut-dvd:n kommer inte att vara med. Det ska bli jäkligt roligt att få se hans show, 13 oktober smäller det.

Dagens låt: Tom McRae - Bloodless
So tell me again now what am I feeling you know me so well
So what am I feeling and how can you tell
I've got a feeling you don't know

0 Comments:

Post a Comment

<< Home