Saturday, April 14, 2007

Veckans lista v.15

1. Diego Maradona - För mig som avgudar Maradona är det en jobbig tid just nu, det är idel negativa nyheter om hans hälsa och om hur han åker ut och in på olika sjukhus. Det är verkligen inte värdigt världens genom tiderna bäste att leva så här, jag trodde att det var på väg åt rätt håll när Diego och hans vänner åkte runt i världen och spelade uppvisningsmatcher, tydligen var det inte så. Det liv som Maradona haft de senaste 10-15 åren har satt sina spår och det är tydligen väldigt svårt att komma ur det, all sprit, all mat och alla droger har gjort Diego till en missbrukare. Tyvärr är det också så att media tar varje chans att visa "chockbilder" på Diego på väg in eller ut ifrån sjukhus, det finns inte en chans att han gör något utan att tidningarna får nys om det. Det är inte roligt att behöva läsa allt tragiskt som Maradona utsatt sig själv för, han är den största idol jag någonsin haft och han är även den som fick mig intresserad av fotboll. Jag har en dokumentär om honom hemma hos mina föräldrar, den spelade jag in när jag var sju år och det bara var ett år kvar till fotbolls-VM i Italien 1990. Med stor säkerhet kan jag säga att det är den film jag sett flest gånger i mitt liv och den är inspelad innan allt negativt började komma fram. Den dokumentären visar upp en bild av Maradona som fattigsonen som via fotbollen tog sig bort från slummen och ut i världen, han var en person som gav hopp till alla som växte upp fattig och drömde om framgång. Maradona visade världen att det är möjligt, Maradona blev en gud för alla dessa och att man numera har en kyrka i hans namn är inte något som jag är förvånad över. Jag hoppas att Diego tar sig ur problemen, men jag är tveksam till om han kommer att klara av det. För mig spelar det egentligen ingen roll vad han gör, på min lista kommer han alltid att vara nummer ett!

2. Stuart A Staples - Jag har lyssnat väldigt mycket på Tindersticks under min lediga vecka, de blir bara bättre och bättre. Musiken är nedstämd och texterna är ofta väldigt dystra, det är fruktansvärt bra. Låtar som Another night in och Tiny tears skulle utan tvekan vara aktuella om jag skulle lista topp 10 med låtar som någonsin skrivits. Staples har en väldigt speciell röst, man hör direkt att det är han som sjunger och han passar perfekt till att sjunga de texter som bandet skriver. Det är riktigt, riktigt dåligt av ginza att inte ha en endaste skiva med Tindersticks till salu, de är ändå så pass stora att man bör ha deras musik om har en sådant stort företag som ginza nu är. Nu har jag i princip allt de gjort redan, men alla måste få chansen att höra detta underbara band.

3. Alvaro Arbeloa - Först kom Josemi, han misslyckades. Sen kom Kromkamp, han misslyckades. Sedan dess har Steve Finnan fått sköta högerbacksplatsen helt på egen hand, men nu har det blivit ändring på den punkten. När Arbeloa kom till oss från Deportivo hade jag inte speciellt höga förväntningar på honom, men han har visat sig vara en bra värvning. Det kanske är lite väl tidigt att höja honom till skyarna efter så pass få matcher, men han har visat upp ett vårdat spel och en stabil defensiv, fortsätter han så här har Finnan fått en tuff konkurrent och vi slipper fundera över vad som ska hända om vår irländske högerback drar på sig en skada.

4. Jamie T - Jag har ingen koll på vad han egentligen heter, men denna artist har varit den här veckans positiva överraskning. Det enda jag visste om honom var att han gjorde musik som påminde om The Streets, därför såg jag till att skaffa hans skiva. Med facit i hand är det inget jag ångrar, jag gillar Streets och jag gillar verkligen Jamie T. Det finns stora likheter mellan dem, men samtidigt finns det mycket som skiljer dem åt, detta gör att Jamie T:s musik känns egen och det uppskattar jag. Panic prevention är en skiva jag rekommenderar, den är värd varenda krona.

5. Christian Bale - Batmanfilmerna fick ett uppsving när denna skådespelare tog över huvudrollen, de som haft rollen tidigare har inte varit i närheten av att göra ett lika bra jobb. Den första filmen är mycket bra, men det är inte tack vare Michael Keaton, det är tack vare Jack Nicholson. De andra filmerna är inga höjdare, men Batman Begins är däremot en sådan. I veckan såg jag The Prestige, där spelar Bale mot Hugh Jackman(Wolverine) och han gör det mycket bra. Första filmen jag såg med Christian Bale var American Psycho, som film var den rätt medioker, men Bale gjorde en bra insats. Ett av de starkaste intryck han lämnat hos mig är huvudrollen i The Machinist, egentligen var det inte någon höjdarfilm, men man kan inte låta bli att imponeras av skådespelare som går in så seriöst för en roll som Bale gjort i den. Det kan inte vara hälsosamt att gå ner så enormt mycket i vikt som han gjorde för att fixa den rollen, han är bara skinn och ben, men han klarade ändå att bygga upp sig igen till Batman-filmen. Nu är en ny Batman på gång och jag är säker på att den kommer att bli bra.

Dagens låt: Tindersticks - Tiny tears, How can you hurt someone so much you're supposed to care for

0 Comments:

Post a Comment

<< Home