Sunday, February 18, 2007

Melodifestival och kamerainvigning


Den Gamle Franken var inte speciellt imponerad...

När jag fyllde 25 i veckan fick jag en digitalkamera, igår hade jag lärt mig den så pass bra att jag kunde inviga den. Det gjorde jag i samband med att den Gamle Franken var på besök och tittade på Melodifestivalen och Rokko-Den mänsklige kameleonten. Jag förstår inte varför jag vill se melodifestivalen, det är aldrig med några låtar som jag gillar och det blir ju inte bättre av att det numera bara är en blandning av föredettingar och idoldeltagare. När var det senaste en melodifestival när inte Magnus Carlsson eller Nanne Grönvall var med? Magnus Carlsson är ett återkommande problem för mig, vet inte hur många gånger folk trott att jag gillar Barbados. Anledningen till detta är givetvis att Weeping Willows sångare även han bär namnet Magnus Carlson och det kan tyvärr leda till missförstånd. När jag skriver att jag gillar Magnus Carlsons röst finns det alltså folk som tänker "Kom hem" snarare än "Broken promise land", skrämmande men sant.
Samtidigt måste man ju hålla koll på de som kan komma att bli Moz konkurrenter om han gör allvar i att skriva ett bidrag till den brittiska uttagningen. En sak jag uppskattar är Kristian Luuks torra humor, den är så låg att den blir rolig. När han utan anledning tog in André Pops i en intervju igår gjorde han det roligaste inslaget i årets festival.


...av melodifestivalen.

Nu är jag ingen schlagerexpert, som syster, men visst kändes det som om den där Måns låt hade varit med 114 gånger förut? Den lät precis som 15 av låtarna brukar låta i finalen. Nästa helg kommer spektaklet hit till Gävle och jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att undvika det så mycket som möjligt, det kommer att vara kaos på stan, den saken är säker. Jag såg en intervju med WW på tv igår där de sade att de blivit tillfrågade att ställa upp i festivalen, det känns rätt bra att de tackat nej. Jag minns att det ett år var en låt med i finalen som jag gillade, det var ett bidrag som Rumänien hade med, måste varit 6-7 år sedan. Det var en kille med akustisk gitarr som spelade nåt deppigt, han kom näst sist.


Den första bild min kamera tog.

Dagens låt: Geater Davis - Why does it hurt so bad?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home