Friday, February 24, 2006

Cup

Idag är det innebandycup i Kilafors som står på programmet för mig och mitt högkvalitativa korplag, CSKA Gorbatjov. Turneringen går i min gamla gympasal från högstadietiden, kommer verkligen att bli ett kärt återseende. Om någon timme kommer niostycken vinsthungriga innebandykrigare från Gävle att dyka upp här på gården för att ta mig med till turneringen och påbörja resan mot segern. Det här blir våra sista matcher för den här säsongen, eftersom serien är avslutad och jag tycker verkligen att vi gjort en klart godkänd insats under vår debutsäsong. Vi slog ett par lag som var bra och lyckades även kryssa i några matcher där det såg tufft ut på förhand, är väl egentligen bara en match som vi gjorde ett bottennapp i och då var 75% av laget bakfulla så den räknas nästan inte.
Den största bravaden vi gjort under säsongen måste ändå vara tryckandet av tröjorna. Det började med att jag och Gamle Franken gick till en lågprisaffär nere på stan och köpte tolv stycken tröjor i den vackra färgen lingon-med-mjölk. Sedan såg vi till att skaffa oss färg och ett papper där man kunde klippa ut chabloner(eller hur fan det nu stavas klockan halv åtta på morgonen). När allt var införskaffat spenderade vi flertalet kvällar med att få tröjorna klara. Det första problemet var att skriva ut bokstäver som vi kunde använda som mallar, min bläckpatron var slut efter allt skrivande jag gjort i skolan, därför var jag tvungen att skriva ut alla bokstäver i snorgrönt. Det tog en väldig tid att få ut alla bokstäver ur skrivaren, och det slet en hel del på färgpatronen, men till slut så hade vi i alla fall skaffat oss en början på arbetet.
Nästa problem var att få tag på siffror i rätt storlek, men där hade vi genast nytta av mitt sjukliga fotbollsintresse. Tack vare alla mina olika matchtröjor som hänger i garderoben fick vi mallar att rita efter till alla siffror utom sju och fyra, även om kanske inte alla var exakt lika stora så var de i alla fall hyfsat lika.
Sen var det bara att plocka fram chablonpappret och börja rita av bokstäver och siffror till alla tolv tröjor, utan att överdriva kan jag säga att det tog ett tag. Tröjans framsida där det bara står CSKA var ganska snabbt avklarad, men när det vara dags att börja fixa med tröjans baksida flög tiden framåt. Vi insåg ganska snabbt att detta inte var något man fixade på bara en kväll, snarare på ganska många kvällar. Vi gjorde allt detta i min nya lägenhet och grannar mittemot måste ha undrat vad jag var för en mysko typ som hade en massa killar i lägenheten som stod och strök med strykjärn varje kväll, man var nämligen tvungen att stryka på trycket efter en stund för att det skulle fastna ordentligt. Efter fem kvällars arbete var i alla fall tröjorna färdiga och man kan inte annat än imponeras av vårat precisionsarbete. Det enda jag ångrar är att vi tog min tröja först, den blev nämligen bra mycket sämre än alla de andras eftersom jag provade mig fram lite med trycket på baksidan.

Dagens låt: Morrissey - You know I couldn´t last

0 Comments:

Post a Comment

<< Home