Wednesday, February 22, 2006

Rapport från veckan

Jag har skrivit alldeles för lite den senaste tiden, men tyvärr räcker inte riktigt tiden till nu när jag jobbar. Nästa vecka är det i alla fall sportlov och då kommer jag uppdatera lika flitigt som tidigare.
Det verkar nu som om jag kommer att få en ny, bättre tjänst efter sportlovet och det känns verkligen inspirerande. Jag kommer nu att få ha ett av mina huvudämnen på heltid och det kommer blir oerhört lärorikt. En annan sak som kommer falla in i mitt arbete blir betygssättning och där har jag redan funnit ett problem. Det står ju i bestämmelserna att man ska behandla alla elever lika, men det känns ganska omöjligt när jag tänker på en av eleverna jag har just nu. Den första lektionen som jag hade denne elev kom han till klassrummet i en Manchester United-tröja och en Djurgårdens-keps, att han håller på Djurgården kanske jag kan ta även om jag inte kan förstå honom, men att han har United som sitt favoritlag känns helt oförlåteligt och redan då sjönk han i akt hos mig. Jag trodde inte att det kunde bli så mycket värre, men när jag skulle ha hans klass i måndags kom han in i klassrummet med något riktigt vidrigt runt halsen, nämligen en Broberg-halsduk. Och detta dagen efter att de griniga söderhamnarna slagit ut mitt lag, Bollnäs GIF, ur bandyslutspelet. Det här blir en enorm utmaning för mig som lärare, att behandla denne förtappade människa på samma sätt som alla de andra blir tufft.

Dagens låt: The Smiths - Heaven knows I´m miserable now

2 Comments:

Blogger Daniel said...

United tröja. Djurgårdskeps. Bro...men de första två i alla fall. Du har mycket att jobba på när det gäller ungdomars värdegrund märker jag. Viska betyg i hans öra så ska du nog se att han kommer att fundera över de val han än så länge har gjort i livet. Och kom ihåg att du som lärare har ett stort ansvar att eleverna kommer ut i livet med vettiga åsikter ;-)

5:09 AM  
Blogger Tomas said...

Jag vet, känner ett stort ansvar att leda denne stackars pojke in på rätt väg i livet.

11:40 AM  

Post a Comment

<< Home