Friday, February 10, 2006

Spännande halvår

Jag har nu gjort fem veckors arbete i min lärartjänst och det börjar kännas som att jag är inne i det. Att stå inför nya elever varje dag, som jag gjort den här veckan, kan vara lite jobbigt då man inte hinner få någon relation till eleverna, men när jag jobbat några veckor till kommer jag säkert börja kunna några namn och känna igen ännu fler ansikten, Hur som helst är det väldigt spännande och inspirerande att jobba.
Det kommande halvåret kan bli ett av de mest intressanta halvår jag upplevt, dels pga jobbet men även pga några andra saker. Jag har två stora intressen, det är fotboll och musik. Inom dessa två intresseområden har jag fyra händelser som jag är säker på att jag kommer minnas:

1. Morrissey på Hovet i april. Nu har jag visserligen inte kunnat köpa biljett än eftersom de inte släppts, men jag räknar kallt med att jag lyckas skaffa en plats i publiken på Hovet och får chansen att uppleva min andra konsert med en av mina husgudar.
2. Liverpoolresa i april. Om Liverpool inte går till semifinal i årets CL så att matchen mot Fulham flyttas, så ska jag bege mig till Anfield, mitt mecka, i april. Jag bokade resan för flera månader sedan och har sett fram mot den sedan dess. Det går nog inte att förklara för personer som inte är idrottsintresserade hur det känns att som Liverpool-fan befinna sig på anfield och känna atmosfären på och kring arenan när det vankas match. Jag har varit på plats en gång tidigare och det är på tok för få gånger, men nu är det altså dags igen.
3. Fotbolls-VM. Jag, Den Gamle Franken och Fugelsng fick härom dagen reda på att vi tilldelats biljett till en eller flera av Sveriges matcher i fotbolls-VM och det är något som jag inte riktigt smält än. Att uppleva ett VM på plats kommer bli så enormt häftigt att jag inte riktigt kan föreställa mig. Enorma arenor och människor med en sak gemensamt, nämligen att de älskar fotboll. För mig är det skitsamma om vi får biljett till matchen mot Trinidad eller matchen mot England(även om jag gärna skulle se Gerrard och Kung Carra) bara att få vara där kommer vara stort.
4. Clapton i Globen i sommar. Jag och farsan ska ner till Stockholm i sommar och se en av mina favoriter. Eric Clapton passar egentligen inte in i min musiksmak, men det är något speciellt med honom och det är något speciellt med hans musik. Jag kan närsomhelst ta fram en Clapton-skiva och sitta hemma och gunga i takt med hans gitarrspelande och att få se honom spela live så bli skithäftigt.

Som ni märker har jag en del att se fram emot nu och redan i morgon är det dags för ännu en konsert för mig. Då ska jag se Animals och Herman Hermits på konserhuset här i Gävle tillsammans med familjen och Panzerfaust, det kommer säkert också att bli bra.

Dagens låt: Morrissey - You have killed me

1 Comments:

Blogger kricko said...

vilket jävla as du är som fått VM biljetter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

5:27 AM  

Post a Comment

<< Home