Saturday, January 14, 2006

Helg

De senaste dagarna har jag haft fullt upp ändå till kvällarna, därför har mitt skrivande här blivit lidande. Detta ska förhoppningsvis inte återupprepas. Nu har jag i alla fall helg och jag tror inte jag uppskattat en hel gås här mycket tidigare. Även om det verkligen är skitkul att jobba så är det skönt med två dagar helt ledigt där jag kan sova ut, även om jag har saker att rätta och planera så kan jag göra det i mitt eget tempo när jag själv vill.
Igår höll jag i en idrottslektion och var med om en lite speciell incident. Det var en av killarna som var förkyld och inte fick vara med för sina föräldrar. När han satt på bänken och tittade på började han hosta och harkla sig, sen sade: "Jag mår illa, jag tror att jag kanske måste spy." Jag frågade honom om han var säker, som svar fick jag: "Jag tror det, lukta här", varvid han pekade in i munnen. Alla som känner mig vet att jag är ganska kräsmagad och att lukta in i munnen på en kille som påstår sig vara spyfärdig är bland det sista jag skulle göra. Jag skickade ner honom på toaletten i stället, om han nu skulle spy fick han göra det där och kände inte att jag behövde lukta i hans mun får att bestämma det.
Jag råkade dessutom svära för andra gången i skolan igår, det är verkligen svårt att låta bli de där vardagssvordomarna som man inte ens tänker på. Att gå en hel dag utan att säga "fan" eller "jävla" är inte helt enkelt, svordomarna är en del av mitt språk och för mig är de inga svordomar, men när jag umgås med så pass små barn som jag gör nu gäller det att hålla igen. Igår råkade jag säga "jävla" och de två barn som var med mig då blev genast tysta. Jag försäkrade dem om att det inte var meningen att använda ett så pass hårt ord.

Dagens låt: Ray Charles - Baby it´s cold outside

0 Comments:

Post a Comment

<< Home