Tuesday, October 18, 2005

Uppsatsen inledd

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, annat än jobba med mitt examensarbete. Ska jag få ihop sidorna som krävs i tid är det lika bra att komma igång så fort som möjligt. Tiden vid datorn gör dock att jag får tillfälle att lyssna på mycket musik och nu när jag har en del nytt att lyssna på är det positivt.
Idag har det blivit mest Cardigans nya och Freddie Wadlings "Jag är monstret". Wadlings skiva växer för varje lyssning och duetten med Nina Persson är, inte direkt överraskande, fruktansvärt bra. I november ska jag se honom spela på konserthuset och det blir nog kanon.
Cardigans nya skiva, "Super extra gravity", är väldigt bra. Det tog ett tag innan vissa låtar utmärkte sig, men som vanligt har de gjort ett gediget arbete med skivan. Vissa låtar fastnar redan vid första lyssningen och vissa blir bättre och bättre med tiden. Som vanligt när det gäller mig är det de lugnaste låtarna, som "Losing a friend" som sätter sig först. Skivan kanske inte är riktigt lika bra som "Long gone before daylight", men det hade jag inte heller väntat mig. Det är en av de absolut bästa skivor som gjorts de senaste åren och att följa upp den med något bättre är en halvtuff uppgift.

Dagens låt: Freddie Wadling - Drömmarna

0 Comments:

Post a Comment

<< Home