Tuesday, January 01, 2013

Topp 10 2012

Återigen var det väldigt svårt att sätta ihop den här listan och det var några väldigt starka kandidater som föll bort, i slutänden blev det iaf det här resultatet:

10. Henry Rollins på Rival
Vi såg denne otroligt duktige amerikan på Peace & Love för några år sedan, redan då var det omöjligt att inte fascineras av hans ord. Han är smart och får fram sina åsikter på ett imponerande sätt. Showen i Stockholm var närmare tre timmar lång, tankeväckande, rolig och mycket givande. Henry Rollins är ett geni, som fler borde se till att lyssna på.
9. Ricky Gervais i Globen
En annan stor underhållare är Ricky Gervais, jag har följt hans karriär sedan första säsongen av The Office och sett allt han gjort. Standupshowen i Globen var en blandning av hans tidigare scenframträdanden, det var således inte så mycket nytt material, men det gjorde ingenting med tanke på att det han sade var ännu roligare live än det var att se på dvd. Det är få gånger jag skrattat så mycket som jag gjorde under den här kvällen.
8. Ligacupsvinsten
Det har varit tunnsått med titlar de senaste säsongerna, det är anledningen till att den här cupvinsten vann en plats på listan. Vi övertygade på vägen fram till finalen, bland annat genom att slå ut City i ett dubbelmöte, men i finalen gjorde vi en mycket slät figur. Det blev trots allt seger efter straffläggning mot Cardiff och en minst sagt medioker säsong fick i alla fall en anledning att inte glömmas.
7. Band of Horses på Hovet
Jag och Malin hade sett dem två gånger tidigare och aldrig blivit besvikna på deras framträdanden, det blev vi inte heller denna gång då de avancerat till Hovet i konsertlokalsstorlek. Bandet gjorde en mycket bra spelning och blandade gamla hits med låtar från årets skivsläpp. Att spelningen dessutom gick av stapeln på min och Malins årsdag gjorde inte det hela sämre, en mycket bra kväll blev det.
6. Lidingöloppet
Det är utan tvekan min största prestation under 2012, när jag tog mig igenom de tre milen som Lidingöloppet bjuder på var det en fysisk genomkörare och även psykisk prövning, men det är få gånger jag varit så nöjd med själv som jag var när jag satt i målområdet helt utpumpad. Kroppen värkte överallt, men känslan av att ha tagit sig igenom loppet på en bra tid gjorde att smärtan var uthärdlig. Det blir utan tvekan ett nytt besök i Lidingö under 2013
5. Svedjaveckan med Weeping Willows-avslutning
I mitten av semestern tog jag och Malin en tur till Svedja, där vi stannade hemma hos mina föräldrar i en vecka. Det var en väldigt behaglig vecka, med välbehövlig avslappning kombinerat med lekande med Henry. Då det här blev min käre vän Plummers sista sommar känns det i efterhand extra skönt att ha fått den här veckan och verkligen hinna träffas ordentligt. Svedjaveckan avslutades med en spelning med Weeping Willows på Frelugas trädgårdsscen, en fantastisk spelning som man fick avnjuta tillbakalutad i en solstol. En underbar vecka var det.
4. 30-årsfirandet
Först en väldigt rolig fest, med liveband, quiz, god mat och trevliga gäster. Sedan en överraskningsresa som jag sammanfattade så här på facebook: Stockholmsresa, kaffe från Hötorgshallen, jeans från Weekday, hotellnatt på fint hotell, trerätters middag på Brasserie Le Rouge i Gamla Stan, biljetter till The Drums spelning på Berns, exklusiv Ardbegwhisky på Akkurat med Daniel Österman, skivshopping på Bengans, hightechbio på Tekniska museet, Tintinleksak från Sci-Fi-bokhandeln, Anton Corbijns fotoutställning på Fotografiska musset, middag på Vaporino och en tågresa hem med Bollnäs GIF-seger i mobilen. En makalöst bra helg alltså!
3. Way Out West
Det är tuff konkurrens i år, det gör att fyra dagar i Göteborg med spelningar av band som The Black Keys, Feist, Bon Iver, Blur, Billy Bragg, Refused och massvis av andra magnifika band inte hamnar högre än tredjeplatsen. Det betyder inte att Way Out West var sämre än tidigare, tvärtom, festivalen fortsätter att övertyga och är fortfarande en av de saker jag ser fram emot mest varje år. Musiken håller världsklass, det är lugnt i publiken, området är relativt litet och vårt boende bredvid är perfekt.
2. Kiev
Veckan i Ukraina är en av de allra häftigaste resor jag gjort, alltifrån fotbollen till att bara uppleva ett land som långtifrån det jag är van vid. Tjernobylresan var givetvis ett minne för livet, något som även fotbollen är även om Sverige kanske inte gjorde någon enorm insats. Varje dag i Kiev var ett äventyr och även om vårt boende inte höll någon som helst klass är jag väldigt nöjd med resan. Jag kommer nog inte att resa tillbaka till Ukraina någon gång, men jag är glad att jag tog den här chansen att besöka landet.
1. Liverpool
Det finns inget som kan konkurrera med ett besök i fotbollens, och min, huvudstad. Även om Liverpool föll i matchen mot Arsenal är det alltid en upplevelse att vara på Anfield, att stå på The Kop när You´ll never walk alone spelas, att få se de spelare jag följer dagligen live, ja bara att vara i en stad som betyder så mycket för mig är otroligt häftigt. Den här gången hann jag och pappa dessutom med en dagstur till Leeds, som är pappas lag, där vi fick en rundtur i deras arena tillsammans med en gammal spelare. En underbar resa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home