Friday, January 11, 2013

Nya skivor

Det är en del spännande skivsläpp på gång de kommande månaderna, när expressen listade de 100 hetaste albumsläppen var det några jag fastnade lite extra för:
Nordpolen: Debutalbumet kom härom året och jag fastnade för de svenska texterna och de tjusiga slingorna i musiken. En morgontrött Jenny Strömstedt gjorde Nordpolen till någon av en hackkyckling på internet under en period, då de inte riktigt var på samma våglängd under en intervju, men jag tror att bandet kommer att få en ännu större publik i samband med det andra skivsläppet, förutsatt att man fått till en lika bra skiva såklart.
Nick Cave & the Bad Seeds: Man behöver egentligen inte kommentera ett sådant släpp, Nick Cave är kvalitet rakt igenom och allt annat än ett mycket bra album skulle göra mig både besviken och förvånad. Ett besök i Slottsskogen är mycket välkommet.
Mattias Alkbergs begravning: Det här projektet har jag rätt dålig koll på, men jag vet att både Mattias Alkberg och Magnus Ekelund är inblandade på något sätt och då kan det ju inte bli annat än jättebra.
Silverbullit: Den mest positiva överraskningen bland kommande skivsläpp, Silverbullits senaste skiva är inget annat än ett mästerverk och det de presterade live saknade motsvarighet. Jag har väntat länge på att få höra nytt material från dem, jag hade till och med givit upp hoppet, men nu ska det tydligen vara på gång. Underbart.
Håkan Hellström: Ja, det här kommer såklart att vara en bra skiva, med melodier och texter som fastnar. Håkan Hellström gör en aldrig besviken och det tror jag inte han kommer att göra nu heller.
David Bowie: Ett spännande släpp, det var en evighet sedan man hörde något från Bowie. Singeln han släppte härom dagen var riktigt bra och det ska bli spännande att höra om resten av skivan är på samma nivå. Ja tack till Slottsskogen här också för övrigt.
The Black Keys: Det här känns som ett säkert kort, sedan jag upptäckte bandet för ungefär ett år sedan har jag lyssnat mycket till deras musik, utan att någon gång blivit besviken. 2012 stod de för en av årets bästa spelningar, vågar man hoppas på att de 2013 står en av årets bästa skivor?
Arctic Monkeys: Den här skivan var ett osäkert släpp och just osäker beskriver ganska bra mina känslor runt det här bandet. De första skivorna man gjorde är bland det bästa som gjorts de senaste åren, men det som följde därefter slog in på en väg som inte alls var lika tilltalande. Från energisk, skramlig pop till ganska intetsägande melodier. Jag hoppas på en skiva i gammal stil, men jag är rädd att den tiden är förbi.
Stone Roses: Också ett osäkert släpp, men det vore spännande att höra hur Stone Roses låter 2013. Livespelningarna ifjol ska ha varit mycket bra, men frågan är om de har nya låtar av samma kvalitet som det gamla materialet, jag är lite tveksam.

Dagens låt: Nock Cave & the Bad Seeds - We know who U R

0 Comments:

Post a Comment

<< Home