Tuesday, December 14, 2010

Så mycket, mycket bättre

Den första säsongen av mycket underhållande Så mycket bättre tog slut i lördags och tidningarna har redan börjat spekulera i nästa säsongs deltagare. Jag har funderat en del på vilka jag skulle vilja se i nästa omgång. Det gäller att få till ungefär samma mix med artister i år, det ska dessutom vara artister som är tillräckligt stora för att locka tittare. Jag kom fram till följande sju artister:

-Tommy Körberg, får ta Lasse Berghagens roll som lite äldre man i huset. Duktig sångare och säkert kapabel att göra intressanta covers.
-Mikael Wiehe, i stället för Lill-Babs tar jag in en till äldre man, som skrivit massvis av bra sånger. Det skulle bli svårt för de andra deltagarna att inte göra hans låtar bra.
-Robyn, känns som en given efterföljare till September.
-Timbuktu, den ende svenska hihopare som kan ta över efter Petter. Jag har visserligen dålig koll inom den här genren, men jag tror Timbuktu skulle kunna liva upp rejält i huset.
-Joakim Thåström, kanske inte någon som skulle liva upp, men det vore otroligt intressant att få se honom i programmet och det är inget snack om att han gjort musik av klass. Det känns dock väldigt långsökt att han skulle ställa upp, om han vägrar kan jag tänka mig att plocka in Olle Ljungström i programmet i stället.
-Håkan Hellström, skulle förstås vara en perfekt person att ha med i programmet. Har gjort mängder av bra låtar och är en person som går genom rutan och lockar tittare.
-Nina Persson, Cardigans sångerska skulle förstås vara ett bra tillskott i programmet. En av Sveriges bästa röster och dessutom en skicklig textförfattare.

Om jag fick bestämma skulle man alltså bojkotta alla folkliga, menlösa, trall-artister som Per Gessle, Tomas Ledin, Magnus Uggla osv. Med det här gänget skulle det bli bra musik varje gång och det skulle säkert kunna bli intressanta diskussioner runt matbordet.

Dagens låt: Dangermouse & Sparklehorse - Angel´s harp

0 Comments:

Post a Comment

<< Home